אורז פרסי אמיתי עם תפוחי אדמה

אורז פרסי אמיתי עם תפוחי אדמה
תומר תומס משתף אותנו במתכון לאורז פרסי אמיתי עם תפוחי אדמה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

תומר תומס משתף אותנו במתכון לאורז פרסי אמיתי עם תפוחי אדמה

אורז פרסי עם תפוחי אדמה

מצרכים:

  • 1 ק"ג אורז פרסי
  • כף מלח
  • חצי כף כורכום
  • 2 תפוחי אדמה מקולפים ותוכים לפרוסות בגודל חצי סנטימטר
  • חצי כוס שמן
  • נייר אפיה
  • גבעול שמיר
  • שמיר קצוץ בצורה גסה
  • 2 כוסות מים חמים(כוס חד פעמי לשתיה חמה)
  • מעט שקדים וצנוברים

אופן הכנה:

  1. בקערה שמים את האורז פרסי ושופכים מעל מים חמים ,כף מלח,חצי כף כורכום,מערבבים ושמים בצד למשך 5 דקות.
  2. שמים בסיר חצי כוס שמן,מחממים את השמן ומטגנים את פרוסות תפוחי האדמה עד להשחמה משני הצדדים.
  3. לוקחים נייר אפיה,שמים מעל את מכסה הסיר ובעזרת סכין חדה,חותכים את נייר האפיה בגודל של מכסה הסיר כפי שמוצג בסרטון.
  4. לאחר שתפוחי האדמה השחימו,מוציאים מהסיר ושמים בתחתית הסיר את נייר האפיה העגול שהכנו מעל השמן,מהדקים את נייר האפיה ואז הופכים אותו כך שנייר האפיה משומן מ-2 הצדדים ומסדרים מעל תפוחי האדמה שטיגנו ומעל מפזרים מעט כורכום,מעט מלח,גבעול שמיר.
  5. מסננים את האורז מנוזלים ושמים חצי מכמות האורז מעל תפוחי האדמה בסיר ואז מעל מפזרים שמיר קצוץ ומהדקים ומעל שמים את החצי השני של האורז ומהדקים.
  6. מפזרים מעל האורז מלח בנדיבות(בערך כף מלח).
  7. שמים את סיר האורז על הגז למשך כמה דקות עד למצב שיש חריכה של תפוחי האדמה(בערך 5 דקות) ואז מוסיפים מעל 2 כוסות של מים חמים(כוס חד פעמי לשתיה חמה),מעבירים לאש נמוכה,שמים מעל מגבת ומעל את מכסה הסיר ומבשלים למשך שעה
  8. מטגנים מעט שקדים וצנוברים עם מעט מלח וקולים במחבת.
  9. לאחר שעה מכבים את האש ושמים את האורז בצד ל-5 דקות ואז הופכים את סיר האורז על המגש ומפזרים מעל את השקדים והצנוברים שקלינו.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: