אושפלאו/פלוב מלי מאירוב

אושפלאו מתכון
מלי מאירוב משתפת אותנו במתכון שלה לאופלאו/פלוב מושלם

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

מלי מאירוב משתפת אותנו במתכון שלה לאופלאו/פלוב מושלם

מצרכים:

  • 2 כוסות אורז פרסי
  • 4 גזרים
  • ראש שום
  • קופסאת גרגירי חומוס שימורים
  • קילו בשר או פרגית
  • תבלינים
  • סיר טפלון

אופן הכנה:

  • סיר טפלון או יציקה!!
  • לטגן 2 בצלים חתוכים לרצועות
  • להוסיף קילו בשר חתוך לחתיכות קטנות או כבש או צלי מספר 5 או פרגיות ואפשר גם שומן כבש קצת.
  • לטגן אותו בשמן ואפשר לשים כל פעם קצת לטיגון כדי שייטגן טוב.
  • לאחר שטוגן,לשים כפית כמון,כפית פלפל שחור,כפית מלח,מים לכיסוי ולבשל שעה וחצי.
  • לפתוח את המכסה שיצאו הנוזלים,להשאיר מעט מאוד נוזלים.
  • לשים עוד טיפה שמן בבשר,לשים 4 גזרים חתוכים לגפרורים על הבשר,לא לערבב!
  • לשים קופסאת חומוס גרגירים שטופים מקופסא מעל הגזר ומעל לשים ראש שום לא מקולף..!!!
  • בקערה לשטוף 2 כוסות אורז ולסנן לשים כפית מלח ועוד חצי כפית כמון לערבב ולהניח מעל השכבות שעשינו.
  • להוסיף 4 כוסות מים רותחים,מכסה גלוי טיפה.
  • שהאורז ספג את הנוזלים,לא לערבב,להנמיך ללהבה נמוכה עם הידית של הכף לעשות 3 גומות עמוקות באורז ליציאת אדים,לכסות את הסיר לגמריי ולהשאיר בערך חצי שעה.
  • לראות שאין נוזלים,לכבות.לחכות עשר דקות..לקחת צלחת גדולה..להניח על הסיר ולהפוך לצלחת!
  • לא מערבבים בכלל כל מהלך הבישול!!
  • אפשר לוותר על החומוס.
  • אפשר להוסיף מעל הגזר קוביות חציל מטוגן.
  • לא לותר על השום!!! הארומה שנותן מדהימה!!.

סרטון עם מתכון נוסף לאושפלאו:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: