חיפוש

אימאם בלאדי – מתכון טורקי מעלף של חציל ובשר

אימאם בלאדי מתכון טורקי מעלף של חציל ובשר
אימאם בלאדי - חציל עם בשר טחון מתכון טורקי של תומר תומס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

אימאם בלאדי – חציל עם בשר טחון מתכון טורקי

מצרכים להכנת אימאם בלאדי:
500 גרם בשר טחון
1 בצל בינוני קצוץ
1 פלפל ירוק
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 קופסא של עגבניות חתוכות דק רצוי תוצרת איטליה
3 חצילים (רצוי לקחת חצילים עם צבע מבריק וקלים במשקל)
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף שטוחה פפריקה
כפית שטוחה בהראט (לא חובה אבל מומלץ)
1 שן שום(לא חובה)
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים שאולי תרצו להכין:
מתכון לבייגלה מתוק מושלם – קל להכנה
בורקס בשר מהסרטים מתכון קל
פנקייקס היסטריים מתכון קל במיוחד

אופן הכנה:
1. במחבת שמים 3 כפות שמן,מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות.
2. קוצצים את הפלפל חריף כמו שהוצג בסרטון ומוסיפים למחבת עם הבצל.
3. מוסיפים את הבצל הירוק למחבת וממשיכים בטיגון.
4. מסירים לחצילים את הקצוות בצורה ישרה ע"י חיתוך(החלק העליון והחלק התחתון ) וחוצים ל-2.
5. מקלפים את חצאי החציל בצורה של זברה.
6. מוסיפים את הבשר למחבת וממשיכים בטיגון,בשלב הזה ניתן להוסיף שן שום אבל זה לא חובה.
7. לוקחים קערה עמוקה עם מים ומוסיפים לה מעט מלח ושמים אותה בצד.
8. מרוקנים את חצאי החציל אך משאירים את התחתית (נוצר מעין כוס חציל )ושמים בתוך קערת המים עם המלח.
9. לאחר שהבשר במחבת החליף צבע,מוסיפים את הפפריקה,מלח,פלפל שחור ,בהראט וחצי מכמות העגבניות הקצוצות דק ומערבבים היטב.
10. את תוכן החציל שרוקנו,קוצצים דק.
11. כאשר הבשר מוכן, מעבירים לקערה.
12. מחזירים את המחבת לאש,מוסיפים 2 כפות שמן ומטגנים את תוכן החציל שקצצנו ,ברגע שהחציל מוכן,מעבירים חצי מהכמות לבשר שטיגנו ולחצי שנותר מהחציל במחבת מוסיפים את החצי שנותר לנו מהעגבניות הקצוצות דק וממשיכים בטיגון וערבוב,בשלב הזה,ניתן להוסיף חצי פלפל חריף ירוק ושן אחת של שום,כף פפריקה,חצי כפית פלפל שחור,כפית שטוחה של בהראט וחצי כפית מלח וכוס חצי של מים חמים ומבשלים.
13. את כוסות החצילים שיצרנו מייבשים באמצעות מגבת(שלא ישארו טיפות של מים) ומטגנים במשך 5 עד 7 דקות בשמן עמוק,כאשר זה מוכן,מעבירים לנייר סופג .
14. לאחר שהחציל התקרר,שמים בתחתית קערת פיירקס,מעט מהרוטב עגבניות שבמחבת ומתחילים במילוי החציל עם תערובת הבשר ומסדרים בתבנית הפיירקס.
15. במידה ונשאר מילוי, ניתן להשתמש בו למילוי פלפל חריף(חוצים בחלק העליון של הפלפל ומוציאים את הגרעינים) ולשים ביחד עם החציל בתבנית פיירקס.
16. שופכים מעל תבנית הפיירקס עם החצילים את הרוטב שנותר ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות