אקלרים מהממים מתכון מנצח
הילה ליברטי משתפת אותנו במתכון מהמם של אקלרים.
מצרכים:
כוס וחצי קמח תופח
1 כף סוכר
כוס וחצי מים
רבע כפית מלח
4 ביצים
חצי כוס שמן/מחמאה
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
מתכון לפחזניות שתמיד מצליחות
מתכון קל לפחזניות חלומיות
מתכון לפחזניות של פעם בחיים
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. להרתיח מים שמן סוכר ומלח, עם הרתיחה לשפוך בבת אחת את הקמח לערבב עם כף עץ מעט בסיר ולהסיר מהאש.
2. להמשיך לערבב היטב , להכניס למיקסר עם וו גיטרה ולערבל /לקרר את הבצק עד שתגעו במיקסר ותראו שזה פושר ואין אדים. להתחיל להוסיף ביצה לתת ערבוב וכשהיא נטמעת להוסיף את השניה וכך את השלישית ,לפני הביצה הרביעית .
3. תקחו מהמיקסר חתיכת בצק ותמתחו בין שתי אצבעןת אם הוא נקרע תוסיפו עוד ביצה
4. להעביר הבצק לשקית זילוף עם פיה משוננת ניתן לעשות פחזניות או אקלרים.
5. לחמם תנור .
6. לאפות כ 25 דקות בחום של 180-190 מעלות
7. לראות שהן תפוחות וזהובות .להנמיך את המעלות ל 170-160 להשאיר תנור פועל ולפתוח מעט את דלת התנור. עם כף עץ להשאיר חריץ. לאפות כך עוד כ 7 דקות לאחר מכן להוציא.
8. לאחר שהן התקררו למלא בקצפת מתוקה/צמחית .מיכל קטן 250מ"ל , להקציף עם שתי כפות אינסטנט פודינג וניל וכף סוכר לקצפת יציבה .
תהנו:)הילה😚.
גנאש שוקולד ציפוי על האקלר:
1. חצי מיכל קטן שמנת מתוקה/ אפשרי גם קצפת צמחית וחפיסת שוקולד מריר.
2. לחמם בפולסים במיקרו את השמנת ועם תחילת הופעת בועות לשבור פנימה את השוקולד לערבב היטב ולקרר מעט .
3. את האקלרים לטבול בעדינות בגנאש השוקולד.