דרגו את המתכון
אתם חייבים לנסות את הפריקסה הזה – מתכון קל
מורן תורגמן משתפת אותנו במתכון מושלם של פריקסה.
מצרכים:
לבצק:
1 קילו קמח
3 כוסות מים פושרים
2 כפות שמרים
1 כף סוכר (אפשר גם 2 כפות)
½ כוס שמן
1 כף מלח
1 כף ערק / וודקה
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
פריקסה מתכון מושלם
פריקסה אפוי בתנור מתכון מנצח
פריקסה מתכון קל
מתכון נוסף של פריקסה של קרין גורן:
אופן הכנה:
1. נלוש את כל החומרים יחד למשך 10 דקות, ואז שמים להתפחה עד הכפלת הנפח.
2. לאחר התפחה, מוציאים את האוויר, ושמים שוב להתפחה עד להכפלת הנפח.
3. יוצרים לחמניות ושמים כל לחמנייה בחתיכת נייר אפייה. ראו סרטון לצורה.
4. מתפיחים שוב למשך 15-20 דקות. מחממים שמן ושמים גזר בסיר.
5. עם הנייר אפייה מטגנים,ובעזרת מלקחיים מוציאים את נייר האפייה מן השמן.
6. ממלאים בכל מילוי שרוצים ואוהבים.