תפריט סגור

בורקס במילוי בשר ובמילוי תפוח אדמה.

בורקס בשר ותפוח אדמה

מיקסר MK 37 נורמנדה
מבצע מטורף לחברי "פסיפלורה מתכונים"
מיקסר בנפח 5 ליטר 1000W של חברת "NORMANDE"
כולל שליח עד הבית חינם במחיר של 350 ש"ח בלבד כולל שנה אחריות!!!
המבצע ל-24 שעות והמלאי מוגבל ל-30 יחידות בלבד.
להזמנות לחצו כאן
או חייגו עכשיו 052-7876868

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לבורקס עם 2 מילויים שונים.

מצרכים:
בצק עלים שהופשר לילה לפני במקרר
2 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

למילוי תפוח אדמה:
4-5 תפוחי אדמה מרוסקים לפירה (לאחר בישול וקילוף).
חצי צרור כוסברה קצוץ
חצי כף פלפל שחור
חצי כף כורכום
חצי כף מרק עוף
חצי כף מלח
ביצה אחת רכה
1 בצל קצוץ ומטוגן

למילוי בשר:
1 ק"ג בשר טחון (בשר מספר 2 טחון)
מעט שמן לטיגון
2 כפות צנוברים
1 בצל קצוץ ומטוגן
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
רבע כפית כורכום
חצי כפית תבלין ראס אל חנות
מלח
חצי צרור כוסברה


לרוטב פטריות:
1 בצל קצוץ
סלסלה של פטריות שמפניון טריות
כף סילאן
כף וחצי אבקת מרק בצל
מעט ירק קצוץ
מעט פלפל שחור גרוס
כוס מים
מלח במידת הצורך

אופן הכנה:

  1. מתחילים במילוי של התפוח אדמה, מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה ושמים בצד.
  2. עוברים למילוי הבשר: שמים את השמן במחבת ומתחילים בטיגון הבשר טחון ביחד עם הצנוברים ומוסיפים לאחר כמה דקות טיגון את הבצל המטוגן למחבת וממשיכים בטיגון הבשר ואז מוסיפים את הפלפל השחור,כורכום,ראס אל חנות וממשיכים בטיגון הבשר.
  3. לאחר שהבשר מחליף צבע ומתפרק במחבת טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך ואת הכוסברה הקצוצה.
  4. מתחילים בהכנת הרוטב:שמים במחבת את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה, מוסיפים את הפטריות וממשיכים בטיגון ושהפטריות מתרככות מוסיפים את הסילאון וממשיכים בטיגון ומוסיפים למחבת את האבקת בצל,את הירק הקצוץ ואת הפלפל שחור גרוס ואת המים ונותנים לזה להתבשל רבע שעה עד שהרוטב מצטמצם,מוסיפים מלח במידת הצורך ושמים בצד.
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים לאורך ולרוחב את בצק העלים כפי שמוצג בסרטון.
  6. משתמשים בחלמון אחד להברשת החלק הפנימי של הבצק העלים המרודד ואת החלמון השני מוסיפים למילוי הבשר ומערבבים.
  7. שמים את המילוי בשר ואת המילוי תפוח אדמה כפי שמוצג בסרטון חותכים באמצע וגלגלים כפי שמודגם בסרטון(חשוב ששני המילויים יהיו קרים) ומסדרים בתבנית עם נייר אפיה.
  8. מברישים את הבורקסים בחלבונים ,מצפים בשומשום ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות מצב טורבו בין 20- 25 דקות עד להזהבה ואז נגיש עם הרוטב פטריות שהכנו.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הבורקס והמילויים:

Posted in בשר,תוספות

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!