תפריט סגור

בורקס גבינה בולגרית מתכון של גאיה קידר

בורקס גבינה בולגרית

מצרכים לבורקס גבינה בולגרית:

  • 3 כוסות קמח פחות 2 כפיות
  • כפית אבקת אפייה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כוס מים חמים
  • רבע כוס שמן קנולה
  • 100 גרם חמאה קרה
  • למלית:
  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • 50 גרם גבינת קשקבל מגורדת
  • ביצה
  • 2 כפות קוטג'
  • לזיגוג:
  • ביצה
  • שומשום

אופן הכנה:
1. שמים בקערת המיקסר את הקמח,אבקת אפיה,חמאה ומלח.
2.  מערבבים עד לקבלת תערובת פרורית.
3. מוסיפים בהדרגה את המים והשמן עד לקבלת בצק אחיד.
4. מערבבים יחד את כל חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה
5. מקמחים את משטח העבודה ומרדדית את הבצק שהכנו.
6. קורצים עיגולים מהבצק באמצעות כוס.
7. מרדדים מעט את העיגולים שיצרנו מהבצק.
8. שמים במרכז העיגול מהבצק את מלית הגבינה וסוגרים ומהדקים באמצעות מזלג.
9. מסדרים את הבורקסים על תבנית עם נייר אפיה ומורחים בביצה ושומשום מעל.
10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהבורקסים מזהיבים (12-20 דקות, תלוי בתנור)
11. מוציאים ומגישים.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!