5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

בורקס פילו גבינה היא מתאבן או חטיף מענג הכולל גבינת שמנת עטופה בשכבות של מאפה פילו פריך. המתכון הזה מציע איזון מושלם בין מרקמים וטעמים, כשהמאפה החום-זהוב מפנה את מקומו למילוי גבינה חמימה ודביקה.

איך מכינים גבינת פילו בורקס – המרכיבים

מרכיבים חלופיים:

איך להכין בורקס פילו גבינה – שלב אחר שלב

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים בקערת מיקסר את גבינת הפטה המפוררת, גבינת הריקוטה, הביצים, גבינת פרמזן מגוררת, פטרוזיליה טרייה קצוצה, גרידת לימון, מלח ופלפל.
  3. מערבבים את החומרים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  4. פורסים דף אחד של בצק פילו על משטח עבודה נקי ומברישים אותו קלות בחמאה מומסת.
  5. מניחים מעל עלה נוסף של בצק פילו ומברישים אותו גם בחמאה מומסת. חזור על הפעולה עד שתהיה לך ערימה של 3 דפים של בצק פילו.
  6. מזלפים את תערובת הגבינה לאורך קצה אחד של ערימת בצק הפילו, ומשאירים גבול קטן.
  7. מגלגלים את בצק הפילו על תערובת הגבינה, מקפלים פנימה את השוליים כדי לעטוף את המלית לגמרי.
  8. ממשיכים לגלגל את המאפה עד לקבלת צורת בול הדוק.
  9. מברישים את החלק החיצוני של בול בול גבינת הפילו בחמאה מומסת ומפזרים שומשום.
  10. חוזרים על התהליך עם יתרת בצק הפילו ותערובת הגבינה.
  11. מניחים את בולי גבינת הפילו על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  12. אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שמאפה הפילו זהוב ופריך.
  13. מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני שפורסים למנות.

תיהנו מבורקס פילו גבינה, עם מראה חיצוני פריך ופנים גבינתי טעים.

מתכון זה מיועד לשרת 4-6 אנשים כמתאבן או חטיף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות