בורקס תרד גבינות מתכון מנצח
בורקס תרד גבינות מהמטבח של אביבית:
מתכון נוסף לבורקס תרד גבינות של סמדר יפרח:
מצרכים:
עלי תרד
בצק עלים
150 גרם גבינת פטה
50 גרם גבינה שמנה
2 כפות גדושות גבינה רכה
מעט פלפל שחור – לא חובה
מתכוני בורקס נוספים:
בורקס בשר מתכון קל לשבת
בורקס מים טורקי – סו בורק טורקי
בורקס מבצק שמרים
אופן הכנה:
1. לשים את התרד במחבת ולבשל עד לריכוך תוך כדי ערבוב (בלי שמן ובלי מים) לסנן ולקצוץ מעט ולהעביר לקערה,להוסיף לקערה את הגבינות ולערבב היטב לתערובת אחידה.
2. לפזר מעט קמח על משטח העבודה, ולהניח את הבצק עלים (צורות ריבוע).
3. לחתוך בחצי הריבוע באלכסון (משולש) 3 חתכים כמעט עד האמצע.
4. לשים 1 כף גדושה מהמילוי על הבצק, להרטיב מעט את הבצק מהשוליים ולסגור את הבצק מהצד החתוך על המילוי לצורת משולש, ולהדק היטב.
5. להניח על תבנית אפייה עם נייר אפייה, להכניס לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות ולאפות כחצי שעה עד לצבע זהוב יפה.