תפריט סגור

בייגלה(פרעצל) מושלם מתכון

בייגלה (פרעצל)

בייגלה(פרעצל) מושלם מתכון

מתכון של אילנית בניזרי

מצרכים להכנת בייגלה(פרעצל):
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות סוכר
כף וחצי שמרים
כף מלח גס (או כפית מלח רגיל דק)
2.5 כוסות מים עד להגעה למרקם אחיד וחלק (במידה וחסר להוסיף עוד חצי כוס מים)
חצי כוס שמן
3 כפות אבקת סודה לשתייה
3 כפות סוכר חום
סיר עם מים
שומשום או זעתר או מלח גס לציפוי





אופן הכנה:
1. שמים בקערה את הקמח,שמרים וסור, בדפנות הקערה שמים את המלח ומוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת מרקם אחיד ואז מוסיפים את השמן.
2. יוצרים כדור,מכסים ונותנים לבצק לנוח במשך חצי שעה, לאחר חצי שעה לשים את הבצק מעט, מכסים שוב ונותנים תפיחה נוספת של חצי שעה.
3. מחלקים את הבצק ל- 12-15 כדורים בגודל של כדור טניס.
4. מכל כדור יוצרים מעין נחש ארוך, לאחד את הקצוות וליצור מעין בורג ע"י סיבוב ולהכניס ע"י לולאה.
5. מרתיחים סיר עם מים,לאחר שהמים רותחים,נוסיף אבקת סודה לשתייה וסוכר חום וניתן רתיחה נוספת של עוד 5 דקות.
6. לאחר רתיחה של 5 דקות, נכניס את הבייגלה המעוצב למים הרותחים למשך דקה ואז נעביר לתבנית עם נייר אפייה.
7. מפזרים מעל הבייגלה את הציפוי הרצוי(שומשום/מלח גס/זעתר) ,אין צורך בלמרוח ביצה הציפוי ידבק גם ללא ביצה.
8. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות עד להזהבה (בערך 20 דקות), לאחר 10 דקות אפייה בתנור לפתוח את דלת התנור ולהשפריץ מים שייצרו אדים ויגרמו לכך שהבייגלה יהיה קריספי.

מתכון נוסף לבייגל ירושלמי:

דרגו את המתכון:
recipe image
שם המתכון:
בייגלה (פרעצל)
Published On
ציון ממוצע
2.51star1star1stargraygray Based on 5 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!