בייגלה (פרעצל) מתכון של תומר תומס

בייגלה פרעצל תומר תומס
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לבייגלה (פרעצל)

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לבייגלה (פרעצל)

מצרכים:

חצי ק"ג קמח (4 כוסות חד פעמי לשתיה חמה)
כף שמרים יבשים
כף סוכר
חצי כף מלח
כוס וחצי מים פושרים (כוס חד פעמי לשתיה חמה)

לתפיחת הבייגל:
ליטר וחצי מים
3 כפות סילאן (או סוכר חום)
כף סודה לשתיה

לציפוי הבייגלה:
שומשום/מלח/זעתר

אופן הכנה:
1. שמים בקערת המיקסר את הקמח,שמרים,מלח,סוכר ומים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
2. מוציאים את הבצק המוכן מכסים ומתפיחים למשך 15-20 דקות.
3. בזמן שהבצק תופח שמים בסיר ליטר וחצי מים וסילאן ומביאים לרתיחה.
4. לאחר תפיחה מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים.
5. מרדדים כל חתיכה לנקניק כפי שמוצג בסרטון ויוצרים צורת בייגל (הכל מוצג בסרטון).
6. לאחר שהמים רתחו מוסיפים את הסודה לשתיה ומתפיחים את הבייגלה שהכנו למשך 1-2 דקות (מוצג בסרטון) ואז מעבירים בעדינות לתבנית עם נייר אפיה.
7. מחממים תנור ל-220 מעלות מצב טורבו.
8. מצפים את הבייגלה בשומשום/זעתר/ מלח (לפי העדפה שלכם) ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ואופים עד להזהבה של הבייגלה (12-15 דקות) ומגישים.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הבייגלה (פרעצל).

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: