בראוניז שוקולד מתכון מנצח של חופית אלמקייס
מצרכים:
250 גר שולד מריר פרה
200 גר חמאה
כוס ורבע סוכר
3 ביצים
1/2 כוס אבקת שקדים
1/4 כוס אבקת קקאו
1/2 כוס קמח מנופה
לקרמל
כוס סוכר
גביע שמנת מתוקה 38%
חצי כפית מלח
50 גר חמאה
100 גר פקאנים לא קלויים
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים שאולי תרצו להכין:
דונאטס מטריפים מתכון קל
מאפה פילו במילוי גבינות מתכון מושחת
סלט חצילים מרוקאי מעלף לשבת
בראוניז חן במטבח
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-170.
2. ממיסים את השוקולד והחמאה בבן מארי,מוסיפים סוכר וטורפים כדקה,מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים,מוסיפים את האבקת שקדים ומערבבים,מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים רק עד לאיחוד.יוצקים לתבנית 20×20 ואופים 20 דקות..
3.להכנת הקרמל:.בקלחת שמים את הסוכר ולא מערבבים כשהצדדים מתחילים להינמס מערבבים עם כף עץ עד שהכל נמס ומתקרמל מוסיפים את השמנת וטורפים תוך כדי,מוסיפים את המלח וכשמתקבל מירקם סמיך מורידים מהגז ומוסיפים את החמאה מערבבים עד שהחמאה נמסה מוסיפים את הפקאנים ויוצקים על הבראוניז. מכניסים לשעה למקפיא ואחכ למקרר. חותכים קוביות ומגישים..