גמבוחה – מטבוחה גמבות של תומר תומס

מטבוחה גמבות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

תומר תומס משתף אותנו במתכון של מטבוחה גמבות.

אז מה בעצם צריך בכדי להכין מטבוחה גמבות?

  • 2 ק"ג של גמבות אדומות ובשרניות
  • 5 פלפל ירוק חריף (ניתן להוריד בכמות למי שפחות אוהב חריף)
  • 3 ראשים של שום מקלופים ומחולקים לשיני שום
  • כפית מלח
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • כוס שמן

אופן הכנה:

  1. חותכים את הגמבות והפלפלים החריפים לקוביות וקוצצים את השום ושמים את הכל בסיר עם מכסה על אש נמוכה.
  2. מבשלים מכוסה למשך 40 דקות (מומלץ לערבב במהלך הבישול על מנת למנוע הדבקות),לאחר שיוצאים נוזלים מהגמבות מומלץ להגביר טיפה את האש ולהמשיך בבישול תוך כדי ערבוב.
  3. לאחר כ-40 דקות של בישול על אש נמוכה מוסיפים כף גדושה של פפריקה מתוקה,כוס של שמן רגיל וכפית של מלח ומערבבים.
  4. בעזרת מוט בלנדר טוחנים קלות את הגמבות בסיר ועל אש נמוכה מבשלים למשך 25 דקות נוספות עם מכסה פתוח על מנת לצמצם .
  5. ברקע שזה הגיע למרקם של מטבוחה,מסירים מהאש נותנים להתקרר ומגישים.

סרטון שמדגים את כל שלבי הכנה של המטבוחה גמבות:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *