דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון של מטבוחה גמבות.
אז מה בעצם צריך בכדי להכין מטבוחה גמבות?
- 2 ק"ג של גמבות אדומות ובשרניות
- 5 פלפל ירוק חריף (ניתן להוריד בכמות למי שפחות אוהב חריף)
- 3 ראשים של שום מקלופים ומחולקים לשיני שום
- כפית מלח
- 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
- כוס שמן
אופן הכנה:
- חותכים את הגמבות והפלפלים החריפים לקוביות וקוצצים את השום ושמים את הכל בסיר עם מכסה על אש נמוכה.
- מבשלים מכוסה למשך 40 דקות (מומלץ לערבב במהלך הבישול על מנת למנוע הדבקות),לאחר שיוצאים נוזלים מהגמבות מומלץ להגביר טיפה את האש ולהמשיך בבישול תוך כדי ערבוב.
- לאחר כ-40 דקות של בישול על אש נמוכה מוסיפים כף גדושה של פפריקה מתוקה,כוס של שמן רגיל וכפית של מלח ומערבבים.
- בעזרת מוט בלנדר טוחנים קלות את הגמבות בסיר ועל אש נמוכה מבשלים למשך 25 דקות נוספות עם מכסה פתוח על מנת לצמצם .
- ברקע שזה הגיע למרקם של מטבוחה,מסירים מהאש נותנים להתקרר ומגישים.
סרטון שמדגים את כל שלבי הכנה של המטבוחה גמבות: