דגים חריפים לשבת -מתכון מושלם

דגים חריפים לשבת

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

סוניה סאני בן הרוש משתפת אותנו במתכון של דגים חריפים לשבת.

אז מה בעצם צריכים בכדי להכין דגים חריפים לשבת?

  • 8-10 חתיכות דג פילה מושט או כל דג אחר שאוהבים.
  • בתבנית גדולה שמים
  • 4-5 חתיכות פלפל חריף
  • 1 גמבה חתוכה לרצועות
  • 10-שיני שום פרוסים לעיגולים
  • 2 עגבניות קטנות חתוכות לעיגולים
  • צרור כוסברה קצוצה.
  • תבלינים
  • 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
  • חצי כף פפריקה חריפה
  • 1 כף מרק עוף
  • חצי כף מלח
  • חצי כף פלפל שחור
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כוס שמן
  • 3/4 כוס מים.

אופן הכנה:

  1. משרים את הדגים במים עם קצת מלח וחומץ כחצי שעה ולאחר מכן לשטוף היטב.
  2. בתבנית גדולה שמים : 4-5 חתיכות פלפל חריף,1 גמבה חתוכה לרצועות,10-שיני שום פרוסים לעיגולים,2 עגבניות קטנות חתוכות לעיגולים,צרור כוסברה קצוצה ומעל את הדגים.
  3. לוקחים צלוחית עמוקה ושמים:2 כפות גדושות פפריקה מתוקה,חצי כף פפריקה חריפה,1 כף מרק עוף,חצי כף מלח,חצי כף פלפל שחור,חצי כפית כורכום,חצי כוס שמן,3/4 כוס מים ,לערבב את הכל היטב ולשפוך מעל הדגים שסידרנו בתבנית.
  4. להוסיף עוד חצי כוס מים ולפזר מעל הכל עוד קצת כוסברה ושום פרוס.
  5. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.
  6. אופים כ- 15 דקות עם הנייר ולאחר מכן להסיר את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד שהרוטב מסמיך והדג אפוי(בערך עוד 10 דקות).
  7. מומלץ מידי פעם לנער קצת את התבנית כל שהרוטב ייגע בדגים והם לא יתייבשו במהלך האפייה.

סרטון עם מתכון נוסף של דג מזרחי לשבת של חן במטבח:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: