דג אמנון מתכון עם ירקות ברוטב פיקנטי

דג אמנון מתכון
דג אמנון מתכון קל ופשוט של אורית לוי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

דג אמנון מתכון עם ירקות ברוטב פיקנטי

מצרכים להכנת דג אמנון עם ירקות:
4 יחידות דגי אמנון קפואים בוואקום
2 גזרים קלופים חתוכים לעיגולים
1 גמבה חתוכה לרצועות דקות
1 ראש שום קלוף מחולק לשיניים וכל שן לחתוך לחצי
כף אבקת מרק עוף
מעט מלח
חצי חבילת כוסברה קצוצה
2/3 כוס חד פעמית (שתייה קרה) שמן קנולה.
חצי כפית כורכום
חצי כף פפריקה חריפה
כף גדושה פפריקה אדומה בשמן (מרוקאית)
אפשרי להוסיף : פלפל חריף ירוק ,מעט פלפל צילי או פלפל אדום

אופן ההכנה
1. להניח בסיר רחב את הגזר,גמבה ושיני השום.
2 מעל הירקות בסיר לפזר חצי מכמות הכוסברה ומעט מלח.
3. שוטפים את דגי האמנון ומניחים מעל הירקות והכוסברה כאשר העור של הדג כלפי מטה.
4. מפזרים מעל הדגים את הכוסברה שנותרה (חצי).
5. שמים בכוס את הכורכום וממלאים עד הסוף במים רותחים תוך כדי ערבוב ושופכים בכדינות מעל הדגים.
6. מדליקים את האש על חום גבוה ומבשלים עד לרתיחה ובעבוע ואז שמים בכוס את הפפריקות,מרק עוף והשמן ומערבבים היטב.
7. שופכים את תערובת השמן שהכנו בכוס עם התבלינים עד לכיסוי מלא של הדגים.
8. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-20 דקות.

מומלץ להגיש עם חלה טריה או לחם טרי

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: