Search

זלביה תימנית מושלמת – מתכון של תומר תומס

זלביה מתכון תומר תומס
זלביה מתכון מושלם של תומר תומס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מצרכים להכנת זלביה תימנית:
1 ק"ג קמח מנופה
5 כוסות מים (800 מ"ל) פושרים
3 כפות של שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כף מלח

לסירופ :
2 כוסות של סוכר
2 כוסות של מים
מיץ מחצי לימון
3 כוכבי אניס

סרטון בו תומר תומס מדגים כיצד להכין את הזלביה:

אופן הכנה:
1. בקערה שמים את המים,שמרים והסוכר,מערבבים ונותנים לזה 5 דקות מנוחה שהשמרים יתחילו לעבוד.
2. לאחר 5 דקות ,מוסיפים את הקמח לתערובת השמרים ומעל שמים את המלח ולשים עד לקבלת בצק דביר ואחיד.
3. מכסים את הבצק ןנותנים לבצק 40-50 דקות של תפיחה.
4. מתחילים בהכנת הסירופ: שמים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן ומבשלים במשך 5 דקות עד שהסוכר נמס והסירופ נהיה סמיך יותר.
5. מחממים מחבת עם סנטימטר גובה של שמן,מורידים את האוויר מהבצק שתפח ומשמנים את הידיים וקורצים מהבצק חתיכות,מנסים לעשות כמה שיותר עגול ומטגנים בשמן עד להזהבה משני הצדדים.
6. לאחר שהזלביה הזהיבה משני הצדדים,מעבירים לסירופ סוכר וטובלים משני הצדדים במשך חצי דקה ומעבירים למגש בו נגיש את הזלביה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

תגובה אחת

  1. אני אוהב את המתכונים של תומר , הם מתכונים פשוטים וקלים לביצוע. אבל גם אני אוהב את ההגשה שלו שמצטיינת בפשטותה ובבהירות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות