חיפוש

חומוס משאוושה: ממרח קל להכנה וטעים להפליא

משאוושה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

משוואשה היא מנה מזרח תיכונית מענגת המשלבת את הטעמים הארציים של החומוס עם החמימות של הלימון והעושר של הטחינה. המטבל הקרמי והמלוח הזה מושלם להגשה כמתאבן או חטיף, בשילוב עם ירקות טריים או לחם פיתה חמים.

איך מכינים משוואשה – המרכיבים

  • 400 גרם גרגירי חומוס משומרים, מסוננים ושטופים
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 3 כפות טחינה
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה לקישוט
  • אופציונלי: פפריקה או סומאק לקישוט

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית יש לוודא שהטחינה ידידותית לטבעונים.
  • השתמשו בלחם או בקרקרים ללא גלוטן להגשה אם אתם זקוקים לאפשרות ללא גלוטן.

איך להכין משוואשה – השלבים

  1. מערבבים במעבד מזון או בלנדר את גרגירי החומוס המשומר, השום הטחון, הטחינה, מיץ הלימון, שמן הזית, הכמון הטחון, המלח והפלפל.
  2. מערבבים את החומרים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי, מגרדים את דפנות הקערה לפי הצורך.
  3. אם המשוואשה סמיכה מדי, אפשר לדלל אותה במעט מים, להוסיף כף בכל פעם עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
  4. טועמים את המשוואשה ומתקנים תיבול במידת הצורך, מוסיפים עוד מלח, פלפל או מיץ לימון כדי להתאים להעדפות הטעם שלך.
  5. מעבירים את המשוואשה לקערת הגשה ומקשטים בפטרוזיליה טרייה.
  6. מזלפים מעט שמן זית מעל ומפזרים פפריקה או סומאק לתוספת טעם ומשיכה ויזואלית.
  7. מגישים את המשוואשה עם ירקות טריים, פיתות חמימות או קרקרים לטבילה.

תיהנו מ משוואשה קרמית וחריפה כמתאבן טעים, ממרח או סלט לכל אירוע.

מתכון זה מיועד לשרת 4-6 אנשים כמתאבן או חטיף.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות