חיפוש

חלת כדורים נתלשת מתכון של תומר תומס

חלת כדורים נתלשת מתכון
חלת כדורים נתלשת מתכון של תומר תומס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לחלת כדורים נתלשת

1 ק"ג קמח מנופה
2.5 כפות גדושות של שמרים יבשים
כף מלח
3/4 כוס חד פעמי של סוכר
חצי כוס חד פעמית שמן קנולה
שומשום
ביצה
חצי ליטר מים

הוראות הכנה:
1. שמים את הקמח בקערה ומוסיפים לו שמרים ומערבבים.
2. יוצרים גומה במרכז הקמח ושופכים לתוך הגומה את הסוכר,השמן וממשיכים לערבב.
3. מוסיפים לתערובת את המלח ומערבבים.
4. בהדרגה מוסיפים את המים תוך כדי ערבוב. עד לקבלת בצק אחיד
5. לאחר שהבצק רך ואחיד יוצרים ממנו כדור ,מחזירים לקערה,מכסים ומתפיחים 40 דקות.
6. לאחר תפיחה של 40 דקות הבצק הכפיל את נפחו ואז מוציאים את הבצק ולשים במרץ על מנת להוציא את האוויר מהבצק.
7. לוקחים חמגשית ומשמנים קלות.
8. קורצים עיגולים קטנים (50 גרם ) מהבצק יוצרים כדור ומסדרים בחמגשית עם רווחים בין כדור לכדור.
9. מכסים את החמגשית ומשאירים לתפיחה נוספת של 10 דקות.
10. מהבצק הנותר,יוצרים שוב כדורים ומרדדים,מורחים במרכז קוטג' וגבינת שום שמיר, סוגרים ומשאירים להתפחה.
11. ניתן למלא את הלחמניות עם גבינות,בשר שטוגן עם בצל,טונה,שוקולד או נוטלה או כל מה שעולה לכם בראש.
12. טורפים חלבון של ביצה ומברישים את הלחמניות.
13. מפזרים מעל שומשום.
14. מעל הלחמניות עם הגבינות, נפזר עשבי תיבול ואת לחמניית השוקלד נשאיר חלק.
15. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-20 דקות או עד להשחמה.
16. לאחר השחמה מוציאים הלחמניות מכסים ומשאירים להתקרר 10 דקות נוספות, על הלחמניה של הגבינות נעשה הברשה עם שמן זית לפני שנכסה.

בהצלחה

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות