דרגו את המתכון
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לחמין מושלם לחורף.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת החמין (למתכון הכתוב יש לגלול לתחתית העמווד):
- בצל גדול קצוץ
- בשר בקר מס' 5 או בשר לגולש חתוך לקוביות
- 4 תפו"א בינוניים קלופים וחתוכים לחצאים
- כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
- מעט מלח ופלפל שחור
- חצי כוס גריסים
- חצי כוס חיטה
- כוס גרגירי חומוס מושרים כל הלילה במים או מקופסת שימורים מסוננים
- כוס שעועית לבנה מושרית כל הלילה במים או מקופסת שימורים מסוננים
- 1 כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
- 1 כף דבש
אופן ההכנה
- בסיר גדול (למרק) לטגן ב- 3 כפות שמן את הבצל הקצוץ עד הזהבה.
- להוסיף את קוביות הבשר ולטגן ולסגור מכל הצדדים.
- להוסיף את תפוה"א ולערבב הכל.
- לפזר פפריקה, מלח ופלפל ולערבב היטב.
- למלא מים עד 3/4 הסיר ולהרתיח.
- במקביל למלא סיר בינוני במים, להכניס את החיטה והגריסים, להרתיח ולבשל 5 דק'.
- לסנן את החיטה והגריסים, לשטוף היטב ולהכניס לסיר הגדול.
- להכניס גם את הדבש, החומוס והשעועית. לערבב הכל היטב.
- לתת רתיחה אחת, להוסיף אבקת מרק עוף, לערבב היטב ולהנמיך את האש ולבשל שעה וחצי עם מכסה סגור על אש נמוכה.
- 1מדי פעם לערבב ולהוסיף מים רותחים כי החיטה סופגת את המים.
- 1לפזר בסיר קוביות מרגרינה פרווה או מחמאה ולהטביע אותן בחמין ומעט מלח ולסגור מכסה.
- להכניס לתנור בחום 150 מעלות כל הלילה עד שמשחים מהמם, או על הפלטה.