תפריט סגור

חמין מושלם לשבת חורפית

חמין לשבת חורפית
מבצע מטורף לחברי "פסיפלורה מתכונים - 50% הנחה
מיקסר בנפח 5 ליטר 1000W של חברת "NORMANDE"
כולל מטחנת בשר ובלנדר שליח עד הבית חינם במחיר של 349 ש"ח בלבד כולל שנה אחריות!!!
המבצע ל-24 שעות והמלאי מוגבל ל-30 יחידות בלבד.
להזמנות חייגו עכשיו 052-7876868

אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לחמין מושלם לחורף.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת החמין (למתכון הכתוב יש לגלול לתחתית העמווד):


  • בצל גדול קצוץ
  • בשר בקר מס' 5 או בשר לגולש חתוך לקוביות
  • 4 תפו"א בינוניים קלופים וחתוכים לחצאים
  • כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
  • מעט מלח ופלפל שחור
  • חצי כוס גריסים
  • חצי כוס חיטה
  • כוס גרגירי חומוס מושרים כל הלילה במים או מקופסת שימורים מסוננים
  • כוס שעועית לבנה מושרית כל הלילה במים או מקופסת שימורים מסוננים
  • 1 כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
  • 1 כף דבש

אופן ההכנה

  • בסיר גדול (למרק) לטגן ב- 3 כפות שמן את הבצל הקצוץ עד הזהבה.
  • להוסיף את קוביות הבשר ולטגן ולסגור מכל הצדדים.
  • להוסיף את תפוה"א ולערבב הכל.
  • לפזר פפריקה, מלח ופלפל ולערבב היטב.
  • למלא מים עד 3/4 הסיר ולהרתיח.
  • במקביל למלא סיר בינוני במים, להכניס את החיטה והגריסים, להרתיח ולבשל 5 דק'.
  • לסנן את החיטה והגריסים, לשטוף היטב ולהכניס לסיר הגדול.
  • להכניס גם את הדבש, החומוס והשעועית. לערבב הכל היטב.
  • לתת רתיחה אחת, להוסיף אבקת מרק עוף, לערבב היטב ולהנמיך את האש ולבשל שעה וחצי עם מכסה סגור על אש נמוכה.
  • 1מדי פעם לערבב ולהוסיף מים רותחים כי החיטה סופגת את המים.
  • 1לפזר בסיר קוביות מרגרינה פרווה או מחמאה ולהטביע אותן בחמין ומעט מלח ולסגור מכסה.
  • להכניס לתנור בחום 150 מעלות כל הלילה עד שמשחים מהמם, או על הפלטה.
Posted in תוספות

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!