חמין מושלם לשבת חורפית

חמין לשבת חורפית
לצפייה במתכון יש ללחוץ על שם המתכון.

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לחמין מושלם לחורף.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת החמין (למתכון הכתוב יש לגלול לתחתית העמווד):

  • בצל גדול קצוץ
  • בשר בקר מס' 5 או בשר לגולש חתוך לקוביות
  • 4 תפו"א בינוניים קלופים וחתוכים לחצאים
  • כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
  • מעט מלח ופלפל שחור
  • חצי כוס גריסים
  • חצי כוס חיטה
  • כוס גרגירי חומוס מושרים כל הלילה במים או מקופסת שימורים מסוננים
  • כוס שעועית לבנה מושרית כל הלילה במים או מקופסת שימורים מסוננים
  • 1 כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
  • 1 כף דבש

אופן ההכנה

  • בסיר גדול (למרק) לטגן ב- 3 כפות שמן את הבצל הקצוץ עד הזהבה.
  • להוסיף את קוביות הבשר ולטגן ולסגור מכל הצדדים.
  • להוסיף את תפוה"א ולערבב הכל.
  • לפזר פפריקה, מלח ופלפל ולערבב היטב.
  • למלא מים עד 3/4 הסיר ולהרתיח.
  • במקביל למלא סיר בינוני במים, להכניס את החיטה והגריסים, להרתיח ולבשל 5 דק'.
  • לסנן את החיטה והגריסים, לשטוף היטב ולהכניס לסיר הגדול.
  • להכניס גם את הדבש, החומוס והשעועית. לערבב הכל היטב.
  • לתת רתיחה אחת, להוסיף אבקת מרק עוף, לערבב היטב ולהנמיך את האש ולבשל שעה וחצי עם מכסה סגור על אש נמוכה.
  • 1מדי פעם לערבב ולהוסיף מים רותחים כי החיטה סופגת את המים.
  • 1לפזר בסיר קוביות מרגרינה פרווה או מחמאה ולהטביע אותן בחמין ומעט מלח ולסגור מכסה.
  • להכניס לתנור בחום 150 מעלות כל הלילה עד שמשחים מהמם, או על הפלטה.

תגיות:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים: