תפריט סגור

חציל ממולא בשר טחון של אביהו שהרבני

חציל ממולא בשר טחון

חציל ממולא בשר טחון של אביהו שהרבני

מתכון:

חציל צר וארוך
למלית:
חצי קילו בשר
חצי בצל קצוץ דק
רבע עגבנייה קצוצה
פטרוזיליה
שמן זית
כפית מלח
פלפל שחור
מעט פפריקה
3 כפות פירורי לחם

לרוטב:
שמן זית
בצל שלם קצוץ
1 ראש שום מחולק לשיניים מקולפות
2 עגבניות קצוצות
פטרוזיליה
פלח לימון
קופסאת רסק עגבניות
מלח
פלפל
כורכום
פפריקה
אגוז מוסקט
מים חמים







אופן ההכנה:
1. פורסים את החציל לפרוסות סנדביץ בעובי של 2-3 ס"מ כפי שהודגם בסרטון.
2. מתחילים בהכנת המלית: מערבבים את כל חומרי המלית בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
חשוב לא לערבב יותר מדיי על מנת לא לפרק את הסיבים שקיימים בבשר.
3. שמים את תערובת הבשר ל-5 דקות בערך על מנת שפירורי הלחם יצברו את הנוזלים שבתערובת.
4. מתערובת הבשר יוצרים קציצות וממלאים את החציל.
5. מתחילים בהכנת הרוטב: בסיר שמים מעט שמן זית ומתחילים בטיגון,מוסיפים את הבצל,מערבבים קלות ומוסיפים את שיני השום ומטגנים עד להזהבה קלה.
6. מוסיפים לסיר עם הבצל והשום את העגבניות הקצוצות,הפטרוזיליה ופלח לימון וממשיכים לערבב.
7. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות,מלח,פלפל שחור,מעט אגוז מוסקט ופפריקה ומעט כורכום, וממשיכים לערבב.
8. ממלאים בסיר מים חמים עד בערך חצי סיר.
9. מנמיכים את האש,מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
10. מצפים את החציל הממולא בקמח ואחרכך ביצה ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים.
11. מעבירים את החצילים המטוגנים לרוטב ומבשלים בסיר מכוסה למשך שעה, לאחר חצי שעה לבדוק מדי פעם.
12. מכבים את האש ומגישים.

ניתן להגיש עם תוספת אורז ולקשט בפטרוזיליה

דרגו את המתכון:
recipe image
שם המתכון:
חציל ממולא בשר טחון
Published On
ציון ממוצע
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!