חציל ממולא בשר מתכון טורקי מעלף
שרה זקן משתפת אותנו במתכון טורקי שנקרא קארני יאריק שהוא בעצם חציל ממולא בשר.
מצרכים:
3 חצילים שחורים קלים ויפים
250 גרם בשר טחון
בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
רסק
3 כפות שמן זית
2 עגבניות יפות די גדולות
מלח
פלפל שחור
פלפל אדום
פלפל ירוק
לרוטב-
כ-3 כפות רסק עגבניות
מים חמים
תבלינים
מלח
מעט ופלפל
פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
חציל ממולא בשר טחון וצנוברים אפוי עם טחינה של דורית אלישע
חציל ממולא בשר טחון של אביהו שהרבני
מוסקה חצילים משודרג ב-5 דקות
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. מקלפים את החצילים פסים פסים כמו זברה.
2. טובלים ל-15 דקות בקערה עם מים ומלח.
3. מוציאים מנגבים אופים בתנור על 200 מעלות עד שמתרכך.
4. קוצצים בצל עם כף שמן זית מטגנים עד שהבצל שקוף.
5. מוסיפים את הבשר הטחון מערבבים עד שהצבע של הבשר נעשה כהה מוסיפים פטרוזיליה קצוצה דק ,מעט מלח פלפל שחור מעט פלפל אדום.
6. מוציאים את החצילים מהתנור. פותחים אותם ויוצרים מין בטן.
7. ממלאים את הבטן בתערובת הבשר הטחון כ-3 כפות מלאות.
8. מכסים ברצועות פלפל ירוק ופרוסות עגבניות יפות.
9. מערבבים את הרסק המים החמים מעט מלח שופכים על החצילים עד גובה שני שליש מגובה הסיר.
10. אופים בתנור מחומם על 200 מעלות 25-30 דקות.
מגישים עם אורז לבן.