תפריט סגור

חציל ממולא בשר טחון וצנוברים אפוי עם טחינה של דורית אלישע

גלילות חציל במילוי בשר

מצרכים להכנת חציל ממולא בשר וצנוברים:
קרדיט מתכון: דורית אלישע

חצי קילו בשר טחון
1 בצל קצוץ
4 חצילים
2 כפות טחינה גולמית
שום
קורט אגוז מוסקט
מלח דק
כף כמון
פלפל שחור
חופן צנוברים קלויים
צרור כוסברה
מלח גס
2 כפות שמן זית
לימון
כף כורכום

מחבת פסים
נייר אפייה


סרטון עם מתכון נוסף לגלילות חצילים של ליהי קרויץ – מטבח בקלי קלות:

אופן ההכנה:
1. את החציל עם הקליפה פורסים לאורך בעובי של חצי ס"מ ומניחים על מסננת,מפזרים מעל מלח גס ונותנים לזה לנוח במשך שעה שכל המרירות תצא מהחציל.
2. מטגנים את הבצל עד למצב של שקיפות,מוסיפים את הבשר טחון למחבת,מפוררים ומטגנים עד לשינוי צבע של הבשר טחון,את השר מתבלים עם פלפל,מלח,כורכום ,כמון ואגוז מוסקט.
3. מוסיפים למחבת עם הבצל והבשר את הצנוברים וחצי מצרור הכוסברה.
4. במחבת פסים מטגנים לאורך את פרוסות החצילים עם כף שמן זית עד להשחמה יפה ופסים על החציל משני הצדדים ומניחים בצד.
5. שמים תבנית נייר אפיה משומן וממלאים כל פרוסת חציל במילוי הבשר ומגלגלים ואז מניחים את גלילות החצילים בתבנית עם הפתח כלפי מטה.
6. מתחילים בהכנת הטחינה – שמים בקערה את הטחינה,רבע לימון סחוט,מעט מים,שן שום כתושה ומלח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
7. מפזרים את הטחינה מעל גלילות החצילים בתבנית ואופים במשך חצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות,לסיום מקשטים עם כוסברה קצוצה לפני ההגשה.

Posted in בשר

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!