חצ'פורי מגרולי מתכון קל

חצפורי מגרולי מתכון מושלם

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

חצ'פורי מגרולי מתכון קל

חני קונאשוילי משתפת אותנו במתכון קל של חצפורי מגרולי.

מצרכים:

לכמות של 25 יחידות או 3 מאפים בגודל של פיצה:
1 קילו קמח
1 ½ כפות שמרים יבשים
1 כוס חלב
2 ביצים
2 כפות סוכר
1 אשל/יוגורט/שמנת
1 כף מלח
1 ½ כוסות מים פושרים (אולי תצטרכו עוד חצי כוס)
למילוי: (לא חובה)
ביצים
קוביות חמאה (אפשרות)
למילוי הגבינה: (לערבב הכל יחד)
חבילת כנען/2 חבילות טוב טעם.
250 גרם גבינה בולגרית מפוררת
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
ביצה שלמה
2 כפות קמח
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:

חצ'פורי מתכון אמיתי של תומר תומס כולל סרטון
חצ'פורי מושלם וקליל להכנה
לחם גרוזיני לשבת – לחם גיאורגי

3 מתכונים של חצפורי:

מתכונים נוספים

בורקס בשר מתכון מושלם

מתכון נדיר לפאי פירות

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ובצל

אופן הכנה:

1. בקערה שמים את הקמח עם השמרים יבשים ומערבבים, ואז שמים בצד.
2. בקערה נפרדת שמים את החלב, 2 ביצים, 2 כפות סוכר, אשל/יוגורט/שמנת, מלח, ומים פושרים. מערבבים ביחד היטב ואז מוסיפים לקמח וללוש לכמה דקות ביד. אם צריך אפשר להוסיף עוד מעט מים. הבצק צריך להיות דביק מעט.
3. מכסים את הבצק ומתפיחים במשך שעה. לאחר מכן מורידים נפח ומתפיחים שוב למשך חצי שעה בערך.
4. להכנה בצורת יחידות קטנות – על השיש שמים ערימת קמח, ואז מוציאים כל פעם חתיכה מהבצק וטובלים בקמח. מכדדרים לכדור ושמים על משטח מקומח עד שמסיימים את כל ה-25 כדורים.
5. נתחיל לעבוד עם הכדור הראשון – נפתח בקמח את כדור הבצק לאליפסה ואז נשים מילוי עם ידיים רטובות, לא עד הסוף ונגלגל את הבצק על מילוי הגבינה משני הצדדים, כך נוצרת צורת סירה. לצבוט את הקצוות מעט.
6. אפשר למרוח ביצה מהולה במים, ואפשר בלי. מי שרוצה אחרי אפיה כמעט מלאה אפשר להוציא ולשבור ביצה בתוך כל סירה ואז להכניס בחזרה לתנור ולאפות במידה הרצויה.
7. כשנוציא, נשים קוביית חמאה מעל הביצה. מי שרוצה סירות יותר גדולות יכול לחלק את הבצק בהתאם.
8. להכנה בצורת מאפה גדול – מחלקים ל-3 כדורים ומכדררים בקמח.
9. את הכדור הקטן פותחים עם היד לעיגול, ושמים במרכז מילוי גבינה עם ידיים רטובות, אוספים את השוליים ומהדקים היטב. יוצא כמו שקיק
10. הופכים על תפר על שיש מקומח ועם מערוך מרדדים עדינות לגודל של פיתה.
11. נעביר לתבנית עם נייר אפיה, מורחים ביצה מהולה במים. אפשר גם לפזר מלמעלה גבינה בולגרית או צהובה מגוררת, או שומשום אפילו.
12. אופים על 180 מעלות חום עד להזהבה.
13. איך שהן יוצאות חמות מברישים בחמאה מומסת (אפשר לוותר על הברשת החמאה טעים גם בלי).

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *