מתכון לטונה ביתית מושלמת של תומר תומס

מתכון לטונה ביתית
מתכון לטונה ביתית ביתית מושלמת של תומר תומס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

מצרכים להכנת טונה ביתית:
1 ק"ג דג פלמידה נקייה מקשקשים ובבטן ללא ראש או חתיכות טונה אלבקור
1.5 ליטר מים חמים
1 בצל פרוס גס
10 גרגירים של פלפל אנגלי
4-5 עלי דפנה
2 כפות מלח
1 פלפל חריף ירוק חתוך לרצועות(לא חובה)
שמן זית
שמן
מיץ מלימון אחד

סרטון בו תומר תומס מציג כיצד להכין את הטונה הביתית:

אופן הכנה:
1. בסיר שמים 1.5 ליטר מים,חמים (חשוב שהמים יגסו את הדג) ומרתיחים את המים.
2. מוסיפים את הבצל,פלפל אנגלי ,עלה דפנה ומלח למים החמים ומבשלים למשך 10 דקות.
3. פורסים את דג הפלמידה לפרוסות בעובי 3 ס"מ כפי שהוצג בסרטון.
4. לאחר 10 דקות ושהמים רתחו, מכניסית את פרוסות הדג למים החמים,מכסים את הסיר וממשיכים לבשל למשך 2-3 דקות.
5. לאחר 2-3 דקות בישול,מכבים את האש ולא פותחים את המכסה של הסיר.
6. אחרי כמה דקות הופכים את הדג(רק במקרה שהמים לא כיסו את כל הדג) ,מכסים את הסיר ומשאירים בצד עד שהדג התקרר.
7. ברגע שהדג מתקרר,מסננים מנוזלים.
8. בתחתית הצנצנת שמים את הפלפל חריף(לא חובה).
9. מתחילים לפרק את הדג מהעצם ומקלפים את הקליפה כפי שמוצג בסרטון ושמים את חתיכות הדג הנקיות בצנצנת.
10. שמים שמן זית בגובה רבע מהצנצנת(להשתמש בצנצנות בגודל שמוצג בסרטון) וממלאים את שאר הצנצנת בשמן רגיל עד לכיסוי מלא של הדג.
11. בכל צנצנת שמים מיץ מחצי לימון סוגרים את הצנצנות עם מכסה,נותנים ערבוב קל ומעבירים למקרר.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: