כבד עוף עם בצל מקורמל -תומר תומס

כבד עוף עם בצל מקורמל

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

תומר תומס משתף אותנו במתכון קל של לכבד עוף עם בצל מקורמל.

מצרכים להכנת כבד עוף עם בצל מקורמל:

  • 1 ק"ג כבדי עוף
  • 3 בצלים גדולים קלופים וקצוצים
  • 2 שיני שום קלופות וקצוצות
  • כף כמון
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 2 כפות סילאן
  • 2-3 כפות שמן זית

אופן הכנת כבד עוף עם בצל מקורמל:

  1. שוטפים את כבדי העוף ומנקים משומן ויוצרים איקס כפי שמוצג בסרטון,מניחים את הכבדים על רשת שנמצאת מעל תבנית אפיה עם נייר אפיה,מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במצב גריל(רק הספירלה העליונה של התנור עובדת) צולים עד אשר הכבד מתייבש והגיר את כל הדם,יש להזהר מלייבש את הכבד יותר מדיי.
  2. שמים שמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ,מוסיפים את 2 שיני השום הקצוצות ומטגנים תוך כדי בחישה , כאשר מדי פעם מוסיפים מים למחבת ונותנים למים להתאדות,מטגנים עד שהבצל מתרכך ומשחים קלות.
  3. מוסיפים לבצל במחבת 2 כפות סילאן,פלפל שחור גרוס בהתאם לטעמכם האישי וכף של כמון וממשיכים לטגן עד להשחמה של הבצל.
  4. מוסיפים לבצל 2-3 כפות של שמן זית ומערבבים ומוסיפים למחבת את כבדי העוף שצלינו ,מוסיפים מלח בהתאם לטעמכם האישי ומערבבים בעדינות ומבשלים למשך 10 דקות נוספות.
  5. לאחר 10 דקות טועמים ובודקים שהכבד מוכן,מגישים עם אורז לבן או פירה או כל תוספת שאתם אוהבים,אפשר לקשט עם ירק מעל.

קצת על כבד עוף:

האם כבד עוף בריא?

כבד עוף מכיל סלניום, מינרל שעוזר למנוע ולנהל מצבים קרדיווסקולריים כמו מחלות לב, שבץ וכולסטרול גבוה. כבד עוף המכונה לעתים קרובות "מזון על". כבד עוף עמוס בחומרים מזינים המסייעים לשמירה על בריאות הגוף שלך.

מה נחשב טוב יותר,כבד עוף או כבד בקר?

כבד עוף מכיל יותר מינרלים כמו סלניום וברזל, אך ככלל אינו מגיע לאותה רמת מזון-על כמו כבד בקר. כבד בקר צפוף משמעותית מבחינה תזונתית ומספק מגוון ויטמינים ומינרלים כדי לכסות את כל הצרכים התזונתיים של כל אדם.

כמה פעמים בשבוע ניתן לצרוך כבד עוף?

למרות שכבד עוף נחשב למזון בריא ומזין בו זמנית ואף נקרא סופר פוד,יש לצרוך כבד עוף רק פעם בשבוע.מאחר וכבד עוף עשיר בויטמין A,אכילה של יותר מפעם בשבוע יכולה לגרום לעודף של ויטמין A בדם והכבד שלנו לא יכול להתמודד עם עודף כזה בדם.

9 יתרונות התזונה שבגינם כדאי לאכול כבד עוף פעם בשבוע:

  1. עשיר בברזל
  2. דל קלוריות בהשוואה למזונות אחרים
  3. עשיר בפרוטאין
  4. עשיר בויטמין B
  5. מסייע בבריאות השיניים
  6. כבד עוף גם תומך בייצור של דם בריא ומחומצן
  7. עשיר בויטמין A
  8. עשיר בסלניום העוזר למערכת החיסונית של הגוף
  9. עשיר בויטמין C

מתכונים נוספים עם כבדי עוף:

פרחי פילו במילוי כבד עוף

בצל ממולא באורז וכבדי עוף

סיגרים במילוי כבד עוף

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *