5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

אורז ועדשים ירוקות: מנה קלה, טעימה ומזינה

מרכיבים

מתכונים נוספים

מגדרה אליפות – מתכון קל
מגדרה (אורז עם עדשים) מתכון מושלם
מגדרה קונכיות פתיתים

אופן ההכנה:

  1. השריית העדשים: משרים את העדשים הירוקות במים רותחים למשך כחצי שעה. לאחר מכן, שוטפים ומסננים.
  2. שטיפת האורז: שוטפים את האורז הארוך במים עד שהמים צלולים. לאחר מכן, מסננים.
  3. טיגון הבצלים: בסיר גדול, מחממים שמן על אש בינונית. מטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה. מוציאים את הבצלים המטוגנים לצלחת נפרדת.
  4. בישול העדשים: מוסיפים את העדשים המושריות לסיר שבו טוגנו הבצלים. מוסיפים 2 כוסות מים, 1 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהמים מתאדים כמעט לחלוטין.
  5. הוספת האורז: מוסיפים את האורז המושטף, 4 כוסות מים נוספות, 1 כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור לסיר עם העדשים. מערבבים היטב.
  6. בישול האורז והעדשים: מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
  7. הנחה: מכבים את האש ומכסים את הסיר במגבת עבה למשך 10 דקות נוספות.
  8. הגשה: מחזירים את הבצלים המטוגנים לסיר ומערבבים בעדינות עם האורז והעדשים. מגישים חם ונהנים!

טיפים:

בתיאבון!

מתכון של יפה וקס ברקו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות