דרגו את המתכון

האם האורז הוא המקור החלבוני שאתם צריכים? כל מה שצריך לדעת על חלבון באורז!

אורז הוא אחד מהמזונות הנפוצים והאהובים בעולם. הוא משמש בתפריטים כמעט בכל תרבות, ומספק לא רק פחמימות, אלא גם ערכים תזונתיים חשובים. בין השאלות שכדאי לשאול כשמדובר באורז, הן: כמה חלבון יש באורז? האם הוא יכול להוות מקור מצוין לחלבון בתפריט שלנו? ובכן, קודם כל, בואו נתבונן מה המקורות לחלבון באורז.

מה עושה את האורז לחביב כל כך?

אורז הוא תוסף נפלא לדיאטות רבות, לא רק בגלל טעמו הנעים, אלא גם בזכות הגמישות שלו. אפשר לשלב אותו עם כל מנה – מתבשילים ועד לסלטים. אבל האם האורז יכול באמת לספק לגוף את מה שהוא צריך מבחינת חלבון?

הבדלים בין סוגי האורז

אורז מגיע במגוון סוגים, ומומלץ לדעת שהכמות והסוג של החלבון משתנים בין סוגי האורז:

אז מה עושים עם זה? אפשר לשלב את האורז עם מה?

אם אתם מחפשים דרכים להגדיל את צריכת החלבון שלכם ולא מתכוונים לוותר על האורז, יש כמה שיטות מלהיבות:

חלבון צמחי – האורז לא לבד!

אם אתם צמחונים או טבעונים, האורז יכול להוות מרכיב חשוב בתפריט שלכם, אך כדאי לצרף לו עוד מקורות חלבון:

מתי כדאי להיזהר עם האורז?

כמו כל דבר, גם לאורז יש צדדים שלא תמיד נראים לעין. אורז לבן למשל, מעובד פחות מאשר אורז חום, ולכן יש פחות ערכים תזונתיים. ובנוסף:

שאלות ותשובות

לסיכום, האורז הוא מזון בעל ערך תזונתי גבוהה, אולם לא מתפקד כמקור חלבון עיקרי בפני עצמו. הוא צריך להיות חלק מהתזונה הכוללת, והמאכלים המשלימים הם קרדינלים כדי להגיע לאיזון תזונתי טוב. נערוך שילובים, נחשוב מחוץ לקופסה, ונמצא את הדרך להפוך את האורז למזון בריא ומגוון! אז בפעם הבאה שאתם מכינים אורז, אל תשכחו לכלול גם את החלבונים החיוניים לגופכם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות