לאפה כשרה לפסח – תומר תומס

לאפה כשרה לפסח

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו ללאפה כשרה לפסח.
לכל אוהבי השווארמה בלאפה,חג פסח הוא חג "בעייתי" מבחינתם,אז הפתרון של תומר תומס בהחלט יכול לתת מענה ללאפה מושלמת עם מילוי שווארמה וסלטים וציפס בצד.
הלאפה עצמה רכה מאוד וגמישה במיוחד.

מצרכים להכנת לאפה כשרה לפסח:

חצי כוס שמן
4 כוסות מים (חד פעמי שתיה חמה)
500 גרם קמח תפוח אדמה
1 כוס (חד פעמי שתיה חמה) קמח מצה דק במיוחד
אבקת אפיה כשרה לפסח
2 ביצים לארג'
כף סוכר
כף מלח
כף שומשום

אופן הכנת לאפה כשרה לפסח:

1. שמים בקערה את הקמח תפוח אדמה,מוסיפים את האבקת אפיה,קמח מצה,מלח,סוכר,ביצים,שמן,מים,שומשום ומערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת עיסה במרקם של תערובת לפנקייק.
2. מחממים מחבת ומוזגים לתוך המחבת בצורה סיבובית את הבלילה שהכנו כפי שמוצג בסרטון המצורף.
3. מחכים עד אשר נוצרים בועות בלאפה והיא מתייבשת ואז הופכים את הלאפה (בערך 3-4 דקות)
4. גם לצד השני נותנים 2-3 דקות על המחבת לייבוש.
5. מוציאים מהמחבת וממלאים בכל דבר שתרצו.

מתכונים נוספים לפסח:
אוסף של מתכוני פסח

מתכון לבלינצס לפסח

מתכון לעוגת שוקולד לפסח

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הלאפה:

שאלות ותשובות:
האם אבקת אפיה כשרה לפסח?
ישנן אבקות אפיה כשרות לפסח ותוכלו למצוא אותם בכל סופר או חנויות המתמחות במוצרי האפיה.

מה משפיע על עובי הלאפה?
עובי הלאפה מושפע מכמה טחון קמח המצה,ככל שהקמח טחון דק יותר,כך הלאפה תהיה דקה יותר,אם רוצים לאפה יותר עבה יש להוסיף עוד קמח מצה טחון דק לתערובת.

האם חובה להשתמש במחבת שהוצג בסרטון?
לא חובה וניתן להשתמש במחבת רגילה או במחבת הפוכה על הגז(יש לנקות היטב לפני) בדיוק כמו שמכינים מופלטה.

האם ניתן לעשות את הבלילה במיקסר?
ניתן לעשות את הבלילה במיקסר עם מקציף,יש לוודא שאין גושים בתערובת ולערבב היטב לפני ששופכים למחבת.

איך ניתן להזמין את המחבת המופיע בסרטון?
את המחבת ניתן להזמין דרך "אווה הלוחשת לסירים" הוא נקרא מחבת למופלטה ,טלפון להזמנות :054-7711025

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: