לביבות כרובית ממכרות אפויות בתנור
אל תפספסו את הלביבות המדהימות האלו! לביבות כרובית אפויות בתנור, עטופות בטעמים ייחודיים, קלות להכנה וחסרות שמן.
כל נגיסה היא פינוק, והן מוסיפות טוויסט מושלם לכל ארוחה. הן יכולות לשמש כמנה ראשונה או כמנה עיקרית לצד סלט מרענן וטעים.
מתאים למי שמחפש מנה צמחונית או למי שמחפש תוספת טעימה ומהירה להכנה,האפיה בתנור הופכת את הלביבות לבריאות יותר בהשוואה לטיגון.
מתכון של אילנה לוי
מצרכים:
מעט אגוז מוסקט מגורד
2 בצלים
3/4 כוס פירורי לחם
2 ביצים
2 כפות קמח
מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
5 גבעולי בצל ירוק
2 כרוביות, שטופות ומפורקות לפרחים
צרור פטרוזיליה
1/2 כוס שומשום
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים שאולי תרצו להכין:
כרובית מצופה בטמפורה מתכון היסטרי
סלט כרובית בטחינה בתנור מתכון מעלף
לביבות כרובית מתכון מעלף
לביבות כרובית – חן במטבח
אופן הכנה:
1. בשלו את הכרוביות בסיר עם מים וחצי כף מלח, עד שיתרככו.
2. לאחר ההתקררות של הכרוביות, מעכו את הכרוביות והוסיפו את שאר המצרכים, תוך ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. צרו לביבות מהתערובת, הניחו על נייר אפייה, ורססו מעליהן שמן.
4. אפו בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך כ-35 דקות או עד שהלביבות יהפכו לזהובות.