לביבות תפוחי אדמה מתכון מנצח

לביבות תפוחי אדמה מתכון מנצח
לצפייה במתכון יש ללחוץ על שם המתכון.

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

אורין מכלוף משתפת אותנו במתכון שלה ללביבות תפוחי אדמה .

מצרכים:

  • 3 תפוחי אדמה גדולים עם קליפה אדומה שטופים וקלופים
  • 1 בצל גדול או 2 קטנים
  • 2 ביצים M או L
  • 3 כפות קמח
  • 1 כפית מלח
  • מי שאוהב 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  • לגרד במגרדת ( בחורים הגדולים ) את תפוחי האדמה והבצל.
  • להניח את תפוחי האדמה והבצל על מגבת מטבח נקייה ולסחוט היטב מהנוזלים. להוציא כמה שיותר נוזלים מתפוחי האדמה והבצל.
  • להניח את תפוחי האדמה והבצל בקערה גדולה ולהוסיף את כל שאר המצרכים : ביצים, קמח, מלח, פלפל שחור, ואבקת אפייה. לערבב היטב.
  • לחמם על אש גבוהה, לפי המתכון לשים במחבת גדולה ורחבה שמן חצי עמוק אני שמה פחות ויוצא עדיין מבושל וטעים❤️.
  • כשהשמן חם, בעזרת שתי כפות ליצור תלוליות של לביבות בשמן ולשטח אותן מעט מי שמעדיף בידיים אפשר גם בידיים להנמיך מעט את האש לאש בינונית – גבוהה.
  • לטגן כ 2-3 דקות (תלוי בגודל הלביבה) מכל צד עד שהלביבות משחימות יפה.
  • להוציא מהשמן ולהניח על מגש או צלחת גדולה מרופדת בנייר סופג. לטגן ככה את כל הנגלה של הלביבות.

מתכונים נוספים ללביבות תפוחי אדמה:

לביבות תפוחי אדמה עם בצל ירוק
לביבות תפוחי אדמה מטוגנות

תגיות:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים: