לזניה חלבית מעולה של אורית לוי

לזניה חלבית מעולה
לזניה חלבית מעולה מתכון מושקע של אורית לוי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

לזניה חלבית מעולה של אורית לוי

מרכיבים
פסטה רחבה של אוסם
לרוטב
2 כפות שמן זית לטיגון
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום כתוש
5 כפות עגבניות מרוסקות (שימורים או טרי)
רבע כוס מים או יין לבן (כוס קרה חד פעמית)
כפית מלח ומעט פלפל
10 עלי בזיליקום קצוצים או כף גדושה תבלין בזיליקום יבש
לתערובת הגבינות:
1 גביע 250 גר' גבינה לבנה
1 גביע 250 גר' קוטג'
250 גר' קוביית גבינה בולגרית או פטינה או צפתית במליחות
1 גביע יוגורט 200 גר'
1 כף גדושה מרק בצל
לציפוי
300 גר' גבינה צהובה מגורדת (עמק/מוצרלה/פרמז'ן/גלבוע – מה שאוהבים ואפשר לערבב סוגים)

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן על האריזה, מסננים ושוטפים במים קרים..
3. במחבת מטגנים בשמן זית את הבצל הקצוץ עד הזהבה..
4. מוסיפים את שאר מוצרי הרוטב ומערבבים היטב..
5. מבשלים על אש בינונית כ- 5 דק' עד צמצום הרוטב..
6. לקערה מכניסים את תערובת הגבינות ומערבבים היטב..
7. משמנים תבנית בינונית ומניחים בה מחצית מכמות הפסטה וזורים מעט מלח..
8. מניחים על הפסטה את הגבינות ומשטחים לשכבה אחידה..
9. יוצקים את הרוטב עגבניות על הגבינות ומלמעלה מניחים את יתרת הפסטה..
10. מפזרים מלמעלה את הגבינות המגורדות..
11. מכניסים לתנור ל- 40 דק' או עד הזהבת הגבינה מלמעלה..
12. מוציאים מהתנור ונותנים להתייצב כ- 10 דק'..
13. ניתן להכין יום קודם, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה בתנור – בתיאבון

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *