לחם אגוזים ביתי מתכון מעלף
תילי טובה משתפת אותנו במתכון מעלף ללחם אגוזים ביתי.
מצרכים:
חצי ק"ג קמח
1.5 כפות שמרים
כף וחצי מלח הימלאיה (מלח ורוד)
חופן אגוזי מלך שלמים
חופן חמוציות שלמות
2 כפות שמן זית
בערך 1.5 כוסות מים
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
לחם בירה עם אגוזים טרי ומשגע טעם מושלם בכלום עבודה
לחמניות כוסמין רכות עם פרמזן,אגוזים וחמוציות
לחם ביתי רך במיוחד מתכון מטורף
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. ללוש היטב את כל החומרים פרט למלח .
2. להוסיף המלח .
3. להתפיח עד הכפלת הנפח .
4. להוציא אויר ולהתפיח בשנית.
5. להוציא אויר וליצור צורה.
6. (אני השתמשתי בתבנית חד-פעמים אינגליש קייק).
7. להכניס לתבנית עם נייר אפיה / תבנית משומנת .
8. לעבוד בידיים משומנות .
9. לא להוסיף קמח !!!.
10. לחרוץ בסכין חדה פסים ולפזר מעט קמח .
11. לאפות בתנור מחומם מראש 250 מעלות כרבע שעה ולהנמיך ל-200 מעלות לעוד חצי שעה.
12. אפיה עם אמבט מים .
13. כלומר: תבנית עם מים בתחתית התנור.
14. זה מה שהופך את המעטה לנוקשה בשונה מלחמניה .
15. להוציא על רשת ולקרר.
הנאה מובטחת 💚.