חיפוש

לחם ביתי מתכון בסיסי

לחם ביתי מתכון בסיסי
לחם ביתי מתכון בסיסי וטעים במיוחד של אייל הררי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

אייל הררי משתף אותנו במתכון שלו ללחם לבן ביתי,לאחר שתטעמו את הלחם יהיה לכם קשה לחזור ללחמים תעשייתים.

מצרכים:

לבצק:
חצי קילו קמח לחם אם אין קמח לחם אפשר להשתמש בקמח רגיל (3.5 כוסות)
4 כפיות סוכר
15 גרם שמרים יבשים (כף וחצי)
כוס ורבע מים פושרים (300 מ"ל)
2 כפיות מלח
1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

הבצק:
1. בקערה שמים את המים הפושרים,הסוכר והשמרים ונותנים 15 דקות לעבוד עד אשר נוצר קצף מהשמרים.
2. מוסיפים את הקמח,לשים מעט ומוסיפים את השמן זית והמלח וממשיכים ללוש במשך 15 דקות ידנית,
על מנת לתת לגלוטן להתפתח ולגרום לבצק להיות גמיש יותר,רוב הסיכויים שבמהלך הלישה יהפוך דביק מעט בכל פעם שזה קורה הוסיפו מעט קמח.
3. לאחר 15 דקות לישה ,יוצרים מהבצק כדור,מכסים ומתפיחים למשל שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו (בחורף התפיחה תקח שעה ואילו בקיץ פחות)
4. לאחר שעה של תפיחה,מוציאים אוויר מהבצק , יוצריםן שוב כדור ומניחים על תבנית עם נייר אפייה ומתפיחים במשך שעה (שוב מתייחס לחורף בקיץ שונה) עד שהלחם מכפיל את נפחו.
חשוב במהלך כל התפיחה מדיי כמה דקות להשפריץ מעט מים על הלחם על מנת שלא יתייבש,במידה ואין לכם שפריצר,ניתן להבריש עם מבשרת את המים על הלחם.
5. מחממים תנור ל-220 מעלות ואופים במשך 10 דקות לאחר 10 דקות,מורידים את חום התנור ל-180 וממשיכים לאפות למשך 30-35 דקות נוספות.
6. לאחר שהלחם מוכן מעבירים לרשת מוגבהת ,על מנת למנוע רטיבות בתחתית הלחם,נותנים ללחם להתקרר לגמריי ואז פורסים.

ניתן להוסיף 50 גרם של עשבי תיבול במהלך הלישה לטעם עשיר יותר.
ניתן ליצור מהבצק לחמניות או פוקאצה ולאפות למשך 15-18 דקות.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות