חיפוש

לחם מרוקאי ממולא בבשר ושומן כבש

לחם מרוקאי ממולא בשר ושומן כבש
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו ללחם מרוקאי ממולא בבשר.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו ללחם מרוקאי ממולא בבשר.

מצרכים להכנת לחם מרוקאי ממולא בשר (חאבז' לידם) :

  • לבצק הלחם:
  • חצי קילו קמח (4 כוסות חדפעמי לשתיה חמה)
  • 2 כפות סוכר
  • חצי חבילת שמרים טריים (25 גרם בערך 2 כפות)
  • כוס וחצי של מים פושרים (כוס חד פעמי שתיה חמה)
  • 3 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח (לשים בצד שלא יגע בשמרים)

    למילוי בשר:
  • 4 בצלים קלופים וחתוכים לרצועות
  • 2 שיני שום כתושות
  • מעט שמן
  • כף סילאן (לא חובה אבל מוסיף צבע)
  • חצי כפית מלח
  • כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • כף אריסה
  • כף זרעי כמון או כמון טחון
  • 400 גרם בשר טחון
  • 400 גרם שומן כבש (ליה) חתוך לקוביות.
  • בצל ירוק ללא השורש חתוך לרצועות
  • חצי צרור כוסברה ללא גבעולים קצוץ
  • פלפל ירוק חריף,חצוי וחתוך לרצועות (לא חובה)

אופן הכנה:

  1. שמים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר (שהשמרים לא יגעו במלח) ולשים במשך 7 דקות או לשים ידנית למשך רבע שעה עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט.
  2. משמנים קלות את הבצק עם שמן זית ויוצרים כדור,שמים בקערה,מכסים עם ניילון נצמד ומגבת מעל ומתפיחים למשך שעה וחצי.
  3. לאחר שעה וחצי,מוציאים אוויר מהבצק,מכסים שוב ומתפיחים שוב.
  4. מטגנים במעט שמן את רצועות הבצל,כאשר הבצל מוציא נוזלים מוסיפים את הסילאן למחבת.
  5. כאשר הבצל מתרכך מוסיפים את קוביות שומן הכבש למחבת.
  6. לאחר שהבצק תפח בפעם השניה (בין שעה לשעה וחצי) ,מוציאים מהקערה, מוציאים אוויר ומחלקים ל-4 ומכל רבע מייצרים כדור ומניחים בצד,אפשר לזלף טיפה שמן זית מעל כל כדור שלא יתייבש.
  7. מוסיפים את שיני השום והפלפל הירוק חריף למחבת עם הבצל ומערבבים.
  8. מוסיפים את זרעי הכמון למחבת ומערבבים ונותנים לשומן כבש להתבשל היטב ולהוציא השומן החוצה.
  9. כאשר נראה שהשומן התבשל מספיק,מוסיפים את הבשר למחבת ,מוסיפים פלפל שחור גרוס,מלח ומערבבים עד אשר הבשר מחליף צבע .
  10. כאשר הבשר כמעט מוכן מוסיפים למחבת את האריסה או פפריקה ומערבבים ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה והבצל ירוק ומערבבים ואז שמים בצד ונותנים לזה להתקרר.
  11. על משטח עבודה,שמים נייר אפיה ומשמנים קלות את הנייר וגם את הידיים,שמים אחד מ-4 כדורי בצק ופותחים לגודל של תחתית המחבת כפי שהוצג בסרטון.
  12. לוקחים שוב נייר אפיה,שוב משמנים את הנייר אפיה והידיים ושוב פותחים את אחד הכדורים לגודל שקטן טיפה מהכדור הקודם שרידדנו
  13. חוזרים לעיגול הגדול על הנייר אפיה,שמים מעליו מחצית מהמילוי במחבת במרכז הבצק ומפזרים את המילוי על הבצק אבל משאירים שוליים פנויים ושמים מעל את הבצק הקטן יותר שרידדנו סוגרים כפי שמוצג בסרטון ומהדקים בקצוות ומסירים את הנייר אפיה העליון.
  14. מעבירים את הפיתה ממולאת שהכנו למחבת,כאשר הצד העליון עם הקיפולים יהיה בתחתית המחבת (פשוט שמים את הפיתה הפוך במחבת) ,מסדרים,מכסים ומשחימים במחבת על אש נמוכה (אין צורך לשמן) בערך 10-15 דקות מכל צד.
  15. חוזרים על כל התהליך עם שני הכדורים השניים.
  16. לאחר שהזהיב משני הצדדים,מוציאים,חותכים לפרוסות ומגישים ושמים את הפיתה השניה במחבת.

סרטון המדגים את כל שלבי ההכנה של הלחם המרוקאי ממולא בשר:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות