לחם פרנה – לחם מרוקאי ביתי

לחם פרנה מרוקאי מתכון
לחם פרנה מרוקאי מתכון קל ופשוט

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

לחם פרנה – לחם מרוקאי ביתי



המצרכים להכנת פרנה:

1 ק"ג קמח לבן
1/2 כף סוכר
1/2 כף דבש
1/2 1 כף שמרים
1/2 כוס שמן
1 כף מלח
2-3 כוסות מים חמימים.




אופן ההכנה:
שמים את הקמח בקערה
מוסיפים את הסוכר, הדבש והשמרים ומערבבים קלות.
מוסיף את השמן ומערבב שוב .
מוסיף מים בהדרגה ומערבב .
מוסיף את המלח ומערבב.
מוסיף מים ומערבב עד לקבלת בצק נעים כפי שרואים בסרט.

מתפיחים כחצי שעה שעה.
יוצרים 4-5 עיגולים ומתפיחים שוב כחצי שעה נוספת.
מרדדים כל עיגול לצורת לחם עגול ולעובי רצוי.
מכניסים לסיר גריל (ראו בסרט) מתיזים על הבצק מעט מים ואופים, כשצד אחד מוכן הופכים את הלחם ואופים שוב.
ניתן לאפות בתנור אפייה רגיל, אך המרקם והטעם יהיו שונים מהגריל שייתן צורה וטעם אותנטיים.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

תגיות:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים: