Search

לחם שום וגבינה נתלש ונמס בפה (בתוספת בונוס לחמניות!)

לחם שום נתלש

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

לחם שום וגבינה צ'דר נמס בפה (בתוספת בונוס לחמניות!)

מצרכים:

  • קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס שמן
  • עד 2.5 כוסות מים (לפי הצורך)
  • כף מלח
  • חמאה לריכוך (כמות לפי הטעם)
  • מספר שיני שום (לפי הטעם)
  • כוסברה או פטרוזיליה יבשה (לפי הטעם)
  • מלח גס
  • פרוסות גבינה צהובה או צ'דר (כמות לפי הטעם)

 

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק: בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, השמרים והסוכר. הוסיפו את השמן והמים בהדרגה, תוך כדי לישה, עד לקבלת בצק מעט דביק. הוסיפו את המלח ולושו היטב במשך 8 דקות. הניחו לבצק לתפוח עד להכפלת נפחו.

  2. הכנת תערובת השום: בקערה קטנה, ריככו את החמאה. כתושו את שיני השום והוסיפו לחמאה. הוסיפו את הכוסברה או הפטרוזיליה היבשה וערבבו היטב.

  3. הרכבת הלחם: רדדו את הבצק לעלה דק. פזרו מעל את פרוסות הגבינה הצ'דר. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה, חתכו את הבצק הממולא לרצועות מלבניות (בגודל של כרטיס אשראי בערך).

  4. הכנת תבנית אינגליש קייק: הניחו את רצועות הבצק הממולאות בתבנית אינגליש קייק, בשכבות לסירוגין (בצק-גבינה-בצק-גבינה וכו'). הניחו להתפחה נוספת של כ-30 דקות.

  5. אפייה: חממו תנור ל-180 מעלות. מרחו את תערובת החמאה והשום על פני הבצק הממולא ופזרו מעט מלח גס. אפו במשך 25 דקות או עד להשחמה.

  6. הגשה: הוציאו את הלחם מהתנור ומרחו שוב בתערובת החמאה והשום. הניחו להתקרר מעט ופרסו לפרוסות.

בונוס – לחמניות שום:

מהבצק שנשאר, הכינו לחמניות קטנות. ניתן למלא אותן בגבינה, עשבי תיבול או כל תוספת אהובה אחרת. אפו עד להזהבה.

טיפ: ניתן לגוון את המתכון על ידי הוספת תוספות שונות לבצק, כמו זיתים, עגבניות מיובשות, בצל מטוגן או עשבי תיבול טריים.

בתיאבון!

מתכון של שירלי לוי.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות