חיפוש

לחם של פעם מתכון של תומר תומס

לחם של פעם מתכון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

4/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

לחם של פעם מתכון של תומר תומס

לטובת כל אותם אנשים שנשארו בבית בשל מבצע "חרבות ברזל". תומר תומס משתף אותנו במתכון קל של לחם של פעם.

מצרכים הדרושים להכנת לחם של פעם :

2 כפות סוכר
2 כפות של שמרים יבשים 
600 מ"ל מים (3 כוסות)
1 ק"ג קמח לבן מנופה
כף מלח
2 כפות שמן
אופן הכנה מופיע בהמשך.

 

מתכוני לחם נוספים:

לחמניות ביתיות
לחמניות רכות
לחמניות המבורגר

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת לחם של פעם:

אופן הכנה:

1. בקערה שמים 2 כפות סוכר,2 כפות שמרים,כוס מים וכף של קמח ומערבבים היטב ושמים בצד ל -10-15 דקות על מנת שהשמרים יתחילו לעבוד.
2. בקערת המיקסר נשים את יתרת הקמח(הקמח ללא הכף שהשתמשנו),כף מלח ו-2 כפות שמן ,2 כוסות מים ונמתין שהשמרים יתחילו לתסוס.
3. לאחר שהשמרים התחילו לתסוס,מפעילים את המיקסר ומוסיפים בעדינות את תערובת השמרים ולשים למשך 7-8 דקות עד שהבצק אחיד(הבצק מאוד דביק).
4. לאחר 8 דקות לישה, מעבירים את הבצק האחיד לקערה משומנת ויוצרים כדור כפי שמוצג בסרטון ,שמים ניילון נצמד ומתפיחים למשך 40 דקות.
5. חותכים נייר אפיה בגודל של מחבת שקשוקה או סיר ושמים בתחתית.
6. מקמחים קלות את משטח העבודה,מוציאים את הבצק מקערת התפיחה לשים קלות ומחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים וכל אחד מהחלקים מעבדים לצורת כדור ושמים במחבת שקשוקה או בסיר(רצוי לקמח קלות בתחתית ומעל הלחם) ושמים לתפיחה למשך שעה(מכסים עם מגבת על מנת שלא יתייבש הבצק).
7. לאחר כ-40 דקות של תפיחה מדליקים תנור על חום של 200 מעלות מצב טורבו ובתחתית התנור שמים תבנית וממלאים חצי ממנה במים על מנת שיווצרו אדים בזמן האפיה.
8. לאחר שעה של תפיחה מרססים עם מים את הלחמים שתפחו ועושים חיתוכים עם סכין(כפי שמוצג בסרטון). מפזרים מעל מעט קמח ומכניסים לתנור עד להזהבה(בערך שעה).
9.לאחר שעה מוציאים מהתבנית,נותנים ללחם להתקרר, פורסים ומגישים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות