חיפוש

מתכון ללחם שקדים – בריא וטעים ביותר

מתכון ללחם שקדים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

לחם שקדים הוא פינוק מענג המשלב את הטעם האגוזי של השקדים עם המתיקות של דבש או סוכר.

זהו לחם רב תכליתי שניתן ליהנות ממנו בפני עצמו, קלוי בחמאה או להשתמש בו כבסיס לכריכים וחטיפים.

מתכון זה מביא לחם שקדים לח ובטעם המושלם לארוחת בוקר או כחטיף משביע בכל שעה ביום.

זמן נדרש: כ-45 דקות

 

רכיבים:
– 200 גרם קמח שקדים
– 50 גרם קמח קוקוס
– 4 ביצים
– 60 מ"ל שמן קוקוס מומס או חמאה
– 60 מ"ל דבש או סירופ מייפל (להתאים לפי הטעם)
– 1 כפית אבקת אפייה
– 1/2 כפית מלח
– אופציונלי: 1 כפית תמצית וניל
– אופציונלי: 50 גרם שקדים קצוצים לפריכות נוספת

 

1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את קמח השקדים, קמח הקוקוס, אבקת האפייה והמלח.
3. טורפים בקערה נפרדת את הביצים, שמן קוקוס מומס או חמאה, דבש או סירופ מייפל ותמצית וניל אם משתמשים.
4. יוצקים את החומרים הרטובים בהדרגה לתוך החומרים היבשים, תוך ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה ולא נשארים גושים.
5. אם רוצים, מקפלים פנימה את השקדים הקצוצים לתוספת מרקם וטעם.
6. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ומפזרים אותה בצורה אחידה.
7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי.
8. לאחר האפייה מוציאים את לחם השקדים מהתנור ומניחים לו להתקרר בתבנית למשך 10 דקות.
9. מעבירים בזהירות את הלחם לרשת לצינון מלא לפני שפורסים.
10. מגישים פרוסות לחם שקדים רגיל, קלויות בחמאה, או עם הממרחים והתוספות האהובות עליכם.
11. יש לאחסן כל שאריות של לחם שקדים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3 ימים, או להקפיא לאחסון ארוך יותר. תהנה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות