תפריט סגור

לחמניות ביתיות מתכון של תומר תומס כולל סרטון

לחמניות ביתיות מתכון

לחמניות ביתיות מתכון של תומר תומס כולל סרטון


מצרכים להכנת מתכון לחמניות ביתיות
1 כוס חד פעמית של חלב
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 ביצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום כתושות
3 כוסות קמח
50 גרם חמאה רכה

אופן הכנה:
1 בקערה מערבבים את החלב,סוכר והשמרים היבשים.
2. מוסיפים את הביצה לתערובת החלב ומערבבים.
3. מוסיפים לתערובת החלב את הפטרוזיליה ומערבבים.
4. מוסיפים את השום לתערובת החלב ומערבבים.
5. מעבירים את תערובת החלב למיקסר, מוסיפים את הקמח ולשים במשך כמה דקות.
6. מוסיפים במהלך הלישה את המלח ולאחר מכן את החמאה רכה.
7. לאחר שהחמאה נטמעה בבצק,משטחים את הבצק,מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים במשך 30-40 דקות עד להכפלת הנפח.
8. לאחר התפחה,מעבירים את הבצק למשטח מקומח,ויוצרים נקניק מהבצק.
9. מחלקים את הבצק לחלקים שווים ( 6 חלקים ).
10. מרדדים את הבצק לדף בעובי חצי סנטימטר ויוצרים לחמניה כפי שהוצג בסרטון.
11. מעבירים את הלחמניות שיצרנו לתבנית עם נייר אפיה.
12. מכסים את הלחמניות בתבנית עם ניילון נצמד ומתפיחים למשך חצי שעה.
13. מורחים את הלחמניות בחלמון בעדינות.
14. מפזרים מעל פרג או שומשום.
15. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד להשחמה בערך 25 דקות.

דרגו את המתכון:
recipe image
שם המתכון:
לחמניות ביתיות מתכון
Published On
ציון ממוצע
31star1star1stargraygray Based on 10 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!