תפריט סגור

לחמעג'ון מתכון מושלם

לחמעג'ון מתכון מושלם

סיון מלול משתפת אותנו במתכון שלה ללחמעג'ון מושלם.

מצרכים להכנת לחמעג'ון:

  • לבצק:
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 3.5 כוסות מים פושרים
  • 6 כפות שמן זית
  • כף סוכר
  • כף סילאן או כף דבש
  • 2 כפות שמרים
  • כף מלח

    למילוי הבשר:
  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 4 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 גמבה חתוכה לקוביות
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • חצי צרור פטרוזיליה או כוסברה
  • פפריקה
  • סוכר
  • קורט ראס אל חנות או בהרט
  • מלח
  • פלפל
  • כמון
  • להברשה: ביצה ושומשום

כל הכוסות במתכון הכוונה לכוס חד פעמי שתיה קרה

אופן הכנה:

  1. נעבד את כל חומרי הבצק במיקסר או ידנית חוץ מהמלח אותו נוסיף בסוף.
  2. מכסים את הבצק ומתפיחים למשך שעה (רצוי לכסות בפוך,זה טיפ לתפיחה טובה יותר)
  3. מטגנים את הבצל עד להשחמה,מוסיפים את הגמבה והעגבניות ומטגנים עד לריכוך.
  4. מוסיפים את הבשר טחון ופותחים אותו בעזרת מזלג עד אשר הבשר משנה את צבעו ואז מוסיפים לבשר את התבלינים (פטרוזיליה,פפריקה,סוכר,בהרט,מלח,פלפל,כמון) ומערבבים עד שאין נוזלים.
  5. לאחר שעה של תפיחת הבצק,לוקחים חתיכה בגודל של כדור טניס,מרדדים לעלה,מגלגלים משני הקצוות לכיוון המרכז ,אבל לא עד המרכז,כמו רולדה עד שנוצרת מעין סירה כמו בתמונה ומתפיחים למשך חצי שעה.
  6. מברישים את הסירות שיצרנו עם ביצה,מפזרים שומשום מעל הצדדים שגילגלנו ונאפה חצי אפיה בחום של 180 מעלות.
  7. לאחר שעשינו חצי אפיה,מוציאים את הסירות החוצה וממלאים בצורה נדיבה את "בטן הסירה" במילוי בשר שהכנו ונחזיר לאפיה בתנור עד להשחמה יפה של הבצק.
  8. לאחר השחמה, מוציאים מהתנור וישר מכסים במגבת למנוע התייבשות.

סרטון עם מתכון נוסף ללחמעג'ון במילוי טונה:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!