לימון כבוש מתכון קל
דורית כהן משתפת אותנו במתכון קל ללימון כבוש.
מצרכים:
7 לימונים עם הקליפה העבה,
לא ננסיים, צהובים ולא מהסוג המוארך !!
חשוב מאוד לבחור את הזן הנכון
כי אחרת הם יצאו לכן מרירים .
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
לימון כבוש מושלם ב-5 דקות
לימון כבוש מתכון מנצח
לימון כבוש תומר תומס
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. ראשית , נשטוף טוב טוב את הלימונים . נחתוך קצוות.
2. נפרוס לפרוסות , לא דקות מדי.
3. נגלען מגרעינים.
4. בסיר נניח את הלימונים עם מים בגובה של שני שליש מהם .
5. נביא לרתיחה .
6. נוסיף חצי כפית כורכום.
7. מי שרוצה יכולה להוסיף גם פפריקה , נבשל בדיוק עשר דקות .
8. נניח במסננת , ונקרר.
9. ניקח צנצנת נניח בה שכבת לימונים , נפזר כף מלח וכף שמן.
10. וכך עוד שכבה , כף מלח כף שמן.
11. לאחר שהנחנו את כל הלימונים.
12. נסחוט מעליהם מיץ מלימון שלם .
13. נסגור את הצנצנת ונאחסן במקרר.
14. ניתן גם לגרוס את הלימונים.
15. בתאבון ובהצלחה 🌹.