מאפה פילו גבינות מתוק – תומר תומס

מאפה פילו גבינות מתוק

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

תומר תומס משתף אותנו במתכון של מאפה פילו גבינות מתוק ומושולם בו זמנית

מצרכים להכנת מאפה פילו גבינות מתוק:

  • 500 גרם ריקוטה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1 כוס צימוקים(גם בהירים וגם כהים)
  • 1 ביצה
  • 100 גרם חמאה מומסת(ממיסים לפני העבודה עם הדפי פילו)
  • 1 חבילה של עלי פילו

אופן הכנה:

  1. מתחילים בהכנת המלית: בקערה שמים 500 גרם ריקוטה,100 גרם אבקת סוכר,2 שקיות סוכר וניל,3/4 כוס פירורי לחם(רבע כוס פירורי לחם שומרים בצד),כוס צימוקים וביצה אחת ומערבבים למלית אחידה.
  2. ממיסים חמאה במיקרוגל,לוקחים תבנית פיירקס שטוחה ושופכים בתחתית התבנית חמאה מומסת עד לידי כיסוי של תחתית התבנית ומכסים במעט פירורי לחם את שאר החמאה משאירים להמשך העבודה עם דפי הפילו.
  3. לוקחים 3-דפי פילו מקופלים לחצי ושמים בתחתית התבנית וחוזרים על הפעולה עם 3 דפי פילו נוספים מקופלים עד אשר יצרנו כיסוי מלא לתחתית התבנית פיירקס ומהדקים קלות.
  4. מעל דפי הפילו שמים שכבה יפה שתכסה את כל דפי הפילו של המלית ומהדקים בעזרת הידיים ומעל שמים שכבה נוספת של דפי פילו ושוב מפזרים מעל חמאה מומסת (משתמשים באמצעות מברשת לפיזור אחיד של החמאה על דפי הפילו), מפזרים מעל פירורי לחם ושוב שמים מעל מהמלית עד לידי כיסוי.
  5. מעל המלית שמים חתיכות של עלי פילו מהדקים ומרטיבים היטב את חתיכות הפילו עם חמאה מומסת.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במצב טורבו עד להשחמה(בערך 35 דקות) אופים בחלק התחתון של התנור.
  7. לאחר שהעוגה השחימה, מוציאים את העוגה, נותנים להתקרר לגמרי,מפזרים מעל אבקת סוכר(לא חובה) פורסים ומגישים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *