דרגו את המתכון

מאפה שבלול: כשחיים זקוקים למעט סוכר ופינוק

אם חשבתם שהשבלולים שייכים רק לים והדיונות, תתכוננו להתפנק! היום נדבר על שבלולים, קינוח שהוא מנתח מושלמת בכל זמן ובכל מקום. אז קחו לעצמכם כוס קפה (או תה חם, אנחנו לא שופטים כאן) ותכינו את עצמכם להספיד את השבלול שלכם!

אז מה זה המאפה הזה?

שבלול הוא כמו סיפור אהבה בין בצק רך, מילוי מתוק וסוכרת, שמתחבקים אחד עם השני עד שנשארים פיות מלאים (וגם קצת דביקים). מדובר בקינוח שניתן להכין ממש בקלות בבית, והוא שלכם לנסות ולהתנסות!

אז מה צריך?

שלבים להכנת השבלולים: כך זה קורה

שלב 1: התחילו בליצור בצק נפלא. פשוט ערבבו את החומרים היבשים (קמח, שמרים, סוכר) עם מים חמימים ועם השמן. מתחילים ללטף עד שהבצק מגלה את אהבתו לכם.

שלב 2: לאחר שהבצק התרכך, צריך לתת לו לנוח. תנו לו "לנמנם" במשך שעה, עד שהוא מכפיל את הגדולה – כמעט כמו שאתם אחרי יום עבודה!

שלב 3: לאחר שהבצק התעורר, מגלים אותו וממלאים. פזרו את המילוי האהוב עליכם, וחזירו אותו למצב שבלול.

שלב 4: חיתוך, סידור בתבנית ואפייה. רגע לפני שאתם מכניסים לתנור, אל תשכחו לדאוג לכך שיאן בדיוק כשצריך!

שאלות ותשובות

אז מה אתה מחכה?

עשו לעצמכם טובה – נסו להכין את השבלולים האלה, וגם אם זה לא ייצא מושלם, תעשו את המנה הזו עם הרבה אהבה. ואם בסופו של יום אתם לא מתים עליהם, לפחות תהיו מלאים באושר ובסוכר!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות