"`html
המאפינס שיגרמו לכם ללקק את האצבעות
האם יש משהו יותר מהנה מלפתוח את הבוקר עם ריח של מאפינס שהרגע יצא מהתנור? יש משהו במאפים הללו שמצליח להחזיר אותנו לתקופת הילדות, לשבת ליד השולחן עם כוס חלב חם ומאפה חם ביד. מי מאיתנו לא מתקשה לעמוד בפני מאפינס שוקולד צ'יפס? זהו קינוח או חטיף מושלם לכל שעה ביום, מדהים, ממכר, פשוט אגדי!
זמן הכנה ורמת קושי
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן אפייה: 20 דקות
- רמת קושי: קל מאד
- מנות: כ-12 מאפינס
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המאפינס המעלפים האלה, נזדקק למרכיבים הבאים:
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, מרוכבים על טורטייה
- 2 ביצים גדולות
- 250 מ"ל חלב (אפשר חלב צמחי או טופו)
- 200 גרם חמאה מומסת
- 300 גרם קמח (עבור גרסה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקמח תפו”א)
- 250 גרם סוכר (לגרסה דלת סוכר, אפשר להמיר בחמאת בוטנים)
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית תמצית וניל
- 200 גרם שוקולד צ'יפס (או שוקולד מריר קצוץ)
המרכיבים החלופיים
יש לכם אורחים טבעונים? לא נורא! אפשר להחליף את הביצים ב"רסק תפוחים" או "חצי תפוח מרוסק". למי שמחפש גרסה דלת פחמימות, ניתן להשתמש בקמח שקדים במקום קמח חיטה. האופציות רבות ומגוונות, והרי זה מה שעושה את הבישול לעיסוק מדהים!
שלבי ההכנה
כשתתחילו להכין את המאפינס הללו, תרגישו איך הריח הנפלא ממלא את הבית וגורם לכל בני המשפחה להגיע למטבח. תעקבו אחרי השלבים הבאים:
- חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- שמים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה – קמח, סוכר, אבקת סודה לשתייה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את החומרים הרטובים – ביצים, חלב, חמאה מומסת ותמצית וניל.
- יוצרים חור במרכז החומרים היבשים ושופכים אליו את החומרים הרטובים.
- מערבבים עם כף עץ עד שהתערובת מתקבלת. זה בסדר אם יהיו כמה גושים, המאפינס יהיו אווריריים וטובים!
- מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים בעדינות.
- משמנים תבנית מאפינס וממלאים כל שקע לתוך התערובת עד 2/3 גובה.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז מאפין יוצא יבש.
- מצננים בעזרת רשת, ומכינים את עצמכם לשעת תה מהסרטים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש הרבה דרכים לגוון את המתכון הזה ולוודא שהוא אף פעם לא משעמם. אתם יכולים להוסיף אגוזים קצוצים, כמו אגוזי מלך או פקאנים, שנותנים טעם אגדי. אפשר גם לדחוף לתוך המאפינים רבעי תפוחים או בננות מרוסקות. חובבי הקינוחים יוכלו להוסיף קמצוץ של קינמון לתערובת – זה ייתן טוויסט משגע! אולי גם רוטב שוקולד מעל? תנו לדמיון שלכם להשתולל!
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי שוקולד צ'יפס? שאלה מצוינת! אפשר פשוט להחליף בשוקולד מריר קצוץ דק או פירות יער. זה יכול להוסיף גוון נוסף למאפינים.
האם אפשר להכין את המאפינס בדיאטת דל פחמימות? בהחלט! יש הרבה קמחים חלופיים לשימוש כמו קמח שקדים או קמח שיבולת שועל שיכולים להיות מצוינים למאפינס מבלי לסכן את הדיאטה.
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן? כן, אפשר בהחלט להשתמש בשמן קוקוס או שמן רגיל. זה יכול לשדרג את המאפינס ולתת מרקם וניל נעים.
מה לעשות אם המאפינס לא תפחו? ייתכן ולא השתמשתם באבקת סודה לשתייה או שהיא לא היתה טריה. כדאי לבדוק את התאריך שעל האריזות.
אפשר להכין את התערובת מלפני ולהשאיר במקרר? תמיד! כדאי להכין גם יום מראש. רק אל תשכחו להוציא מהמקרר לפחות שעה לפני שהולכים לאפות.
האם המאפינס יתייבשו אם אחסן במקרר? בהחלט ניתן לאחסן במקרר. עדיף לשמור בכלי עם מכסה כדי למנוע מהם להתייבש.
כמה זמן המאפינס מחזיקים? באופן כללי, מאפינס יכולים להחזיק עד שבוע במקרר. הם גם מתאימים להקפאה, מה שמאוד נוח!
האם אפשר לחמם את המאפינס לפני האכילה? בוודאי! חימום קצר במיקרוגל או בתנור יעניק להם טעם טרי ומעדן.
באיזה תבנית כדאי להשתמש? ניתן להיעזר בתבניות סיליקון שממילא מפשטות את ההוצאה של המאפים, או בתבניות מתכת אם יש לכם.
מהי התוספת המומלצת שאפשר לשים בפנים? הייתי ממליץ לבדוק את פרוסות השוקולד הלבן או פירות יער לסוג של מתיקות מרעננת.
בסופו של דבר, מדובר במתכון קל, מהיר ואגדי שיגרום לכם לפתח התמכרות! אם הצלחתם להצליח, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות – זה תמיד מה שעושה את הכיף! בואו נשתף יחד את האהבה למאפים!
"`