מחלטה טוניסאית מתכון מעלף
מחלטה טוניסאית מתכון מעלף של תומר תומס
בעקרון משתמשים בכל הירקות הטריים של העונה, אתם יכולים להחליף את הירקות או הבשר בירקות/בשר שאתם אוהבים.
בעקרון שמים קצת מכל דבר ואז יש לנו סיר גדול, אין ממש כמויות מדוייקות.
מצרכים:
מסרן ממולא בעסבנה
צלי כתף מספר 5
חתיכות של טלה/כבש
פול טרי
שעועית ירוקה טריה ללא הקצוות חצויה ל-2
אפונה טריה
לפת חתוכה לקוביות בינוניות
חצי כרוב קצוץ גס
גזר חתוך לקוביות בינוניות
קישואים חתוכים לקוביות בינוניות
חתיכות ארטישוק
שומר חתוך לקוביות בינוניות
קולורבי חתוך לקוביות בינוניות
1 בצל גדול חתוך לקוביות
כרישה חתוך לקוביות
2 ענפים של סלרי חתוכים לקוביות
שמיר
כוסברה
עלי מנגולד
נענע(לא חובה)
1 כף אריסה
1 כף שום טרי כתוש
2 כפות פפריקה
2 כפות מרק עוף
כף פלפל שחור
1 כף חררט או מעט קינמון במקום
חצי כף מלח
אופן ההכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
מרק קובה לפסח מתכון מושלם לאוכלי קטניות
קציצות טונה לפסח מתכון משגע
מוח עגל חריף מתכון לפסח
מתכון נוסף:
1. את חתיכות הבשר שבחרנו שמים ומבשלים במים עד שהבשר מוכן,מסננים מהמים ושומרים את המים לשימוש בהמשך.
2. בסיר שמים את הכרוב,גזר,קישואים,ארטישוק,אפונה,פולים,שעועית ירוקה,שומר,קולורבי,בצל,כרישה,לפת,סלרי,שמיר,כוסברה,עלי מנגולד אפשר גם להוסיף מעט נענע.
3. מוסיפים לסיר הירקות אריסה,שום כתוש,פפריקה,מרק עוף,פלפל שחור,חררט או קינמון במקום,מלח ושמים על אש קטנה על מנת שהירקות יוציאו את הנוזלים,יש לכסות את הסיר.
4. לאחר 25 דקות של בישול הירקות בסיר מכוסה,מערבבים את הירקות,מכסים את הסיר וממשיכים בבישול הירקות.
5. כאשר הבשר מוכן,מסננים את הבשר ממים ואת המים המסוננים שופכים לסיר הירקות ואז מסדרים את הבשר המבושל בסיר הירקות.חשוב לא לערבב את הירקות יותר מדיימאחר ואנחנו רוצים שישארו שלמים כמה שאפשר.
6. לאחר הוספת הבשר ממשיכים בבישול הבשר והירקות בסיר למשך שעה נוספת על אש נמוכה,יש להמנע מבישול יתר.
7. לאחר שעה מסירים מהאש ואפשר להגיש או לשמור לשולחן החג.