מחמאר(פשטידה מרוקאית) מושלמת

מחמאר מתכון
מחמאר מתכון של אילנית בניזרי

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

מחמאר(פשטידה מרוקאית) מושלמת

המתכון באדיבות: אילנית בניזרי
מצרכים להכנת מחמאר:
1 גזר
3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לרבעים וקלופים
חופן פטרוזיליה קצוצה
כף פטרוזיליה יבשה
כפית אבקת מרק עוף פרווה
פלפל לבן
מלח
פלפל שחור
כפית כורכום
4 ביצים
רבע כוס שמן

אופן הכנה:
1. מבשלים את התפוח אדמה והגזר עד לריכוך, לאחר ריכוך את הגזר חותכים לקוביות קטנות ואת התפוח האדמה למעוך לחלקים גסים(לא כמו פירה)
2. מוסיפים לתערובת את הפטרוזיליה הקצוצה,פטרוזיליה יבשה,מרק עוף,פלפל לבן,מלח, פלפל שחור ואת הכורכום.
3. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
4. לוקחים סיר בקוטר 24(ניתן להשתמש בסיר ג'חנון),שופכיםלתוכו את השמן ומחממים,כאשר השמן חם,שופכים לתוך הסיר את הבלילה שהכנו, מיישרים את החלק העליון עם כף ומבשלים על אש גבוהה למשך 10 דקות ללא מכסה.
5. לאחר 10 דקות בישול נעביר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ונאפה עד להשחמה.
6. לאחר שהפשטידה מתקררת להפוך את הפשטידה לצלחת או מגש עם נייר סופג.

יש אפשרות לוותר על הקטע של בישול הפשטידה וישר לאפות בתנור עד להשחמה.

מתכון נוסף לפשטידה:

תגיות:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים: