מלפוף – מתכון מנצח

מלפוף מתכון מנצח
לצפייה במתכון יש ללחוץ על שם המתכון.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

נדא משתפת אותנו במתכון שלה למלפוף כרוב מושלם.

  • 1 כרוב בלאדי בנוני
  • לאורז
  • 2 כוסות אורז
  • 2 וחצי כפות כמון
  • 1 וחצי כפות שמן זית
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף מרק עוף
  • 1 כפית גריל עוף
  • פטרוזליה קצוצה
  • מלח פלפל לפי טעם
  • לבשר
  • רבע קילו בשר טחון
  • 1 כף תבלין סטייק
  • חצי כפית קינמון
  • חצי כף גריל עוף
  • חצי כף פפריקה אדומה
  • פלפל מלח לפי טעם
  • בצל חתוך דק דק
  • לרוטב
  • 8 שיני שום
  • 2 לימונים
  • 1 כפית כורכום

אופן ההכנה:

  • תחילה יש להוציא את הגבעול מהכרוב בעדינות עם סכין חדה.
  • ואז מרתיחים כמה דקות מכל צד במים רותחים בסיר.
  • את האורז שוטפים במים , מוציאים את המים , שמים את כל התבלינים ואז שמים את האורז בצד.
  • את הבשר מטגנים במחבת עם טיפה שמן זית, עד שנהיה מוכן .ואז מוסיפים את הבשר הטחון לאורז.
  • מפרידים את העלים וחותכים מהאמצע ומוציאים את החלק הקשה של העלה.
  • פורסים ושמים כמות לא גדולה מידי של אורז ומגלגלים אותה יפה כלפי מעלה.
  • חוזרים על הפעולה עד שנגמר הכרוב,
  • את הקשה שהפרדנו שמים בתחתית הסיר ואז מסדרים את הכרוב המגולגל יפה בסיר .
  • מכינים את הרוטב ; כותשים את השום עם הלימון והכורכום מוסיפים מעל בסיר .
  • שמים צלחת מעל כדי שהכרוב לא ייפתח .. אחרי זה מוסיפים מים עד הקצה .. ומבשלים על אש בנונית עד שנהיה מוכן.

סרטון עם מתכון נוסף למלפוף של חן מזרחי:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: