ממרח פיסטוק מתכון מושלם

מחית פיסטוק מתכון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

ממרח פיסטוק ביתי קל במיוחד וטעם מושלם, עם טיפים מוכחים כדי לקבל מרקם חלק וצבע ירוק מושלם.
כדי להכין את ממרח הפיסטוק המדהים הזה, צריך רק מרכיב אחד: פיסטוקים!
וזהו הצבע האמיתי של הממרח ללא שום צבע מאכל.

איזה פיסטוקים מומלץ להשתמש להכנת המתכון של ממרח פיסטוק?

על מנת להגיע לתוצאה מושלמת יש לקנות פיסטוקים לא אפויים וללא מלח , עדיף לקנות פיסטוקים יפים ללא הקליפה וחיים ללא אפיה.

איך להגיע לממרח פיסטוקים מושלם עם צבע ירוק משגע?

על מנת להגיע לצבע ירוק ממשגע וטעם מושלם יש לקלוף את הקליפה החומה מהפיסטוקים.

איך קולפים את הקליפה החומה מהפיסטוקים?

  • מביאים סיר מים לרתיחה
  • מסירים מהאש ושופכים לתך המים החמים את הפיסטוקים ומשאירים למשך 1-2 דקות.
  • מסננים את הפיסטוקים ומעבירים למגבת מטבח נקיה.
  • בעזרת המגבת משפשפים קלות את הפיסטוקים וקליות החומות ירדו מעצמם, יכול להיות שיהיו כמה קליפות "עקשניות" שלא ירדו, אז קלפו אותם ידנית.

איך מכינים ממרח פיסטוק?

שמים את הפיסטוקים שקילפנו במעבד מזון ומעבדים למחית יפה וחלקה, נוסיף מעט מים במהלך העיבוד על מנת להגיע למרקם חלק יותר.

להלן התהליך במעבד המזון:
פיסטוקים שלמים -> פירורים -> אבקה -> משחה. וכל התהליך לוקח פחות מ-5 דקות!

מה עושים עם מחית פיסטוק?

ממרח פיסטוק משמש בעיקר לקינוחים כגון גלידת פיסטוק,טארט או עוגת פיסטוק, כמוכן ניתן למרוח אותו על לחם קלוי (טוסט).

איך שומרים את ממרח הפיסטוק?

שומרים אתממרח פיסטוק בכלי אטום במקרר למשך 1-2 שבועות. ניתן גם להקפיא אותו עד 3 חודשים.

ממרח פיסטוק מתכון:

1 כוס (120 גרם) פיסטוקים גולמיים קלופים

אופן הכנה:

  • כדי להסיר את הקליפות, מביאים סיר מים לרתיחה. מוסיפים פיסטוקים ומסירים מהאש,שמים את הפיסטוקים במשך 1-2 דקות ומסננים.
  • מוציאים את הפיסטוקים ושמים על מגבת מטבח נקייה. משפשפים בעדינות ומקלפים את הקליפות החומות.
  • במעבד מזון שמים פיסטוקים נקיים ומעבדים למשך 2 דקות עד לקבלת מחית.
  • מוסיפים ¼ כוס מים וממשיכים לעבד עוד דקה, או עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • יש לאחסן בכלי אטום במקרר עד שבוע, או להקפיא עד 3 חודשים.

מחית פיסטוק מתכון נוסף של אורן לוקסנבורג:

{"@context":"https://schema.org","@type":"FAQPage","mainEntity":[{"@type":"Question","name":"איזה פיסטוקים מומלץ להשתמש להכנת המתכון של ממרח פיסטוק?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"על מנת להגיע לתוצאה מושלמת יש לקנות פיסטוקים לא אפויים וללא מלח , עדיף לקנות פיסטוקים יפים ללא הקליפה וחיים ללא אפיה."}},{"@type":"Question","name":"איך להגיע לממרח פיסטוקים מושלם עם צבע ירוק משגע?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"על מנת להגיע לצבע ירוק משגע וטעם מושלם יש לקלוף את הקליפה החומה מהפיסטוקים."}},{"@type":"Question","name":"מה עושים עם מחית פיסטוק?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"ממרח פיסטוק משמש בעיקר לקינוחים כגון גלידת פיסטוק,טארט או עוגת פיסטוק, כמוכן ניתן למרוח אותו על לחם קלוי (טוסט)."}},{"@type":"Question","name":"איך קולפים את הקליפה החומה מהפיסטוקים?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"מביאים סיר מים לרתיחה\nמסירים מהאש ושופכים לתך המים החמים את הפיסטוקים ומשאירים למשך 1-2 דקות.\nמסננים את הפיסטוקים ומעבירים למגבת מטבח נקיה.\nבעזרת המגבת משפשפים קלות את הפיסטוקים וקליות החומות ירדו מעצמם, יכול להיות שיהיו כמה קליפות \"עקשניות\" שלא ירדו, אז קלפו אותם ידנית."}}]}

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *