Search

מנזלה -תבשיל דרוזי של חצילים וחומוס ברוטב עגבניות

מנזלה חצילים עם חומוס מתכון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מנזלה -תבשיל דרוזי של חצילים וחומוס ברוטב עגבניות

תומר תומס משתף אותנו בתבשיל דרוזי שנקרא מנזלה המורכב מחצילים,פלפלים וחומוס ברוטב עגבניות.

מצרכים:
2 גמבות קצוצות גס
5 עגבניות קצוצות גס
2 חצילים חתוכים לקוביות עם הקליפה,שמים במסננת מעל קערה,שמים מעט מלח ו- 2 עד 3 כפות של חומץ ומערבבים ונותנים להגיר את כל הנוזלים.
1-2 פלפלים חריפים ירוק קצוץ גס (תלוי במידת החריפות שאוהבים)
1 ראש שום קצוץ גס ללא קליפה
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1 בצל קצוץ דק
1 קופסא של גרגירי חומוס שימורים
חצי כפית פלפל שחור
קמח
חצי כף מלח
2-3 כפות חומץ
חבילת פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה יופיע בהמשך.

מתכונים נוספים של תומר תומס:
חמוצים יפנים מתכון פשוט – תומר תומס
מאפה פילו גבינות מתוק – תומר תומס
לזניה חלבית איטלקית מתכון מנצח של תומר תומס

הסרטון שמסביר את כל שלבי הכנת מנזלה של תומר תומס:

אופן הכנה:
1. מחממים מחבת ואז שמים שמן זית בנדיבות.
2. מוסיפים למחבת את העגבניות,הגמבה,פלפל חריף,בצל,שום,פטרוזיליה,מכסים ונותנים לירקות להתרכך על אש בינונית כאשר מדי פעם מערבבים.
3. בינתיים מכינים שמן לטיגון החצילים בשמן עמוק.
4. את החצילים מסננים מהנוזלים,לוקחים שקית של סופר(שקית ניילון ) ושמים בתוכה את קוביות החצילים שמים בשקית מעל החצילים קמח,סוגרים את השקית ומערבבים.
5. מטגנים את קוביות החציל בקמח בשמן העמוק שהכנו עד להזהבה ואז מעבירים למסננת או לנייר סופג.
6. לאחר שהירקות התרככו,מוסיפים את הרסק עגבניות,מלח והפלפל שחור ומבשלים מכוסה ל-10 דקות נוספות.
7. מוסיפים לסיר את החומוס.
8. מוסיפים את קוביות החציל לסיר,מערבבים בעדינות עד אשר קוביות החציל נטמעות בירקות המבושלים,מכסים ומבשלים ל-10 דקות נוספות.
9. מגישים בתור תוספת או סלט.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות